Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Obradović: Vreme za ukidanje graničnih prelaza između Srbije i Crne Gore - | K-013 Portal

Obradović: Vreme za ukidanje graničnih prelaza između Srbije i Crne Gore

Boško Obradović, Dveri

Novi program Dveri je da je vreme za ukidanje graničnih prelaza između Srbije i Crne Gore, vreme da počne da se razmišlja o novom referendumu i u Srbiji i u Crnoj Gori o novoj zajedničkoj državi, izjavio je danas lider Dveri Boško Obradović na konferenciji za novinare, komentarišući izborne rezultate u Crnoj Gori.

On je rekao da bi to trebalo učiniti "ako ne odmah, onda nakon što uradimo one važnije stvari", pomenuvši pritom obnovu demokratije u Srbiji i Crnoj Gori, stvaranje ekonomskih uslovi za preživljavanje krize i obračuna sa kriminalom i korupcijom u obe države.

Obradović je čestitao svim građanima Crne Gore koji su se izborili "za slobodu, demokratiju i čast", i čitavoj opoziciji u toj zemlji.

"Počelo je u Crnoj Gori, sledi u Srbiji, i neka se pripremi i Srbija", rekao je Obradović.

Nosioca liste Za budućnost Crne Gore Zdravka Krivokapića on je označio kao "izuzetnu, nezavisnu i pravu ličnost koja je sebe žrtvovala da stane na čelo velikog opozicionog fronta".

Obradović misli da je to što je učinila crnogorska opozicija "veličanstveno" i da to istovremeno daje primer svima u Srbiji kako opozicija može i treba da sarađuje na rušenju "kriminalnog i nedemokratskog režima".

Obradović je podsetio i da je Krivokapić u nedelju izneo program buduće vlade Crne Gore koji je "u potpunosti identičan" programu Dveri.

To podrazumeva, naveo je Obradović, donošenje novog zakon o ispitivanju imovine, krivičnu odgovornost za sve koji su se ogrešili o zakon, lustraciju i zabranu obavljanja javne funkcije na duži vremenski period, ekonomsku solidarnost u vreme pandemije i direktnu demokratiju, odnosno veći broj referenduma.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.