Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Opozicija tvrdi da su im amandmani odbijeni nasumično kako bi se uštedelo vreme - | K-013 Portal

Opozicija tvrdi da su im amandmani odbijeni nasumično kako bi se uštedelo vreme

skupstina srbije, opozicija

Potpredsednica Skupštine Srbije Sandra Božić, ni u nastavku sednice posle završetka pauze, danas nije dozvolila poslanicima opozicije da govore o povredi Poslovnika jer, kako je obrazložila, ne može da se reklamira poslovnik na nešto što se desilo juče.

Božić je dala reč Nebojši Zelenoviću iz grupe „Moramo Zajedno“, ali je sve vreme govorila paralelno sa njim, tako da se Zelenovićevo izlaganje nije čulo.

„Ne može povreda poslovnika na nešto što je bilo juče, možda ste vi nešto sanjali“, rekla je Božić.

Nakon toga je o amandmanu na predlog budžeta govorio poslanik Predrag Marsenić iz koalicije NADA, a onda se po amandmanu javio Miroslav Aleksić iz Narodne stranke, kojem Božićeva nije dozvolila da govori.

Nakon njega reč je dobio Aleksandar Jovanović Ćuta iz „Moramo Zajedno“, kojeg je Božić prekinula i upozorila da se ne obraća poslanicima, a kada je Jovanović upozorio da ne može tako da se ponaša isključila mu je mikrofon.

Ponovo se po poslovniku javio Aleksić koji je istakao da su amandmani odbačeni bez ikakvog razloga i bez obrazloženja, odnosno da je Odbor za ustavna pitanja odbacio po sopstvenom nahodjenju, te da se dešavalo da isti amandman predlože dve poslaničke grupe, pa je jedan odbačen a drugi nije.

Na predlog republičkog Budžeta podneto je 177 amandmana, a Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo odbacio je 76, a opozicija smatra da su amandmani odbačeni nasumično „kako bi se uštedelo vreme.

Kada je reč o ukupnom broju amandmana, na 14 predloga zakona podneto je 383 amandmana od kojih je odbor odbacio 80.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

Big PA Ukus Fest 03 460x600 

grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city