Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pavlović (Narodna stranka): Novi izbori u Beogradu ako sud utvrdi da je Šapić izabran nezakonito - | K-013 Portal

Pavlović (Narodna stranka): Novi izbori u Beogradu ako sud utvrdi da je Šapić izabran nezakonito

narodna stranka, milos pavlovic, aleksandar sapic, upravni sud

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je danas da će u Beogradu biti raspisani novi izbori, ukoliko Upravni sud po žalbi te stranke utvrdi da su gradonačelnik i članovi Gradskog veća izabrani nezakonito.

„Prvo bi Vlada Srbije raspustila Skupštinu Beograda jer gradonačelnik nije izabran u zakonskom roku od 30 dana od održavanja konstitutivne sednice gradskog parlamenta, a zatim bi predsednik Skupštine Srbije raspisao nove izbore u Beogradu, koji bi morali da budu održani u roku ne kraćem od 45 dana i ne dužem od 60 dana“, rekao je Pavlović televiziji N1, a saopštila Narodna stranka.

On je u četvrtak podneo Upravnom sudu žalbu zbog, kako tvrdi, nezakonitog izbora gradonačelnika, zamenika gradonačelnika i članova Gradskog veća – jer za njih nije glasalo 57 gradskih odbornika, nego 47, pošto za 10 odbornika još nije počeo da teče mandat.

Potpredsednik Glavnog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Šapić izabran je za gradonačelnika Beograda na sednici gradskog parlamenta održanoj 20. juna.

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda pozvao je danas Upravni sud da što pre donese odluku po žalbi koju je podneo, iako ima zakonski rok od 30 dana od prijema žalbe.

„Apelujem na Upravni sud da shvati ozbiljnost situacije i da hitno donese odluku, jer bi odluke koje potpisuju gradonačelnik i članovi Gradskog veća bile ništave ako se utvrdi da su izabrani nezakonito“, rekao je Pavlović.

On je najavio da će odbornička grupa Narodne stranke, vodeći računa o rokovima, Upravnom sudu podneti tužbu, a tražiće i od Vlade Srbije, odnosno Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave da ukine ili poništi odluku o izboru gradonačelnika, imajući u vidu da je nezakonito izabran.

Šef odborničke grupe u Skupštini Beograda naveo je da se odbornici Narodne stranke konsultuju i sa drugim opozicionim odborničkim grupama u gradskom parlamentu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.