Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Plagijator Mali najavljuje: "Novi doktorat pišem u drugoj polovini godine" - | K-013 Portal

Plagijator Mali najavljuje: "Novi doktorat pišem u drugoj polovini godine"

Plagijator najavljuje: "Novi doktorat pišem u drugoj polovini godine"

Mali je u intervjuu Blicu naveo da aktivno razmišlja da piše novi doktorat u drugoj polovini 2020. i ponovio da je odluka o plagijatu "politička odluka".

Podsećamo da je on polovinom prošlog meseca podneo žalbu Upravnom sudu protiv odluke Odbora za profesionalnu etiku Univerziteta u Beogradu, koji je utvrdio da je njegova doktorska disertacija plagijat.

Doktorat Malog je odlukom Univerziteta u Beogradu u novembru proglašen za plagijat, nakon višegodišnje rasprave u akademskoj zajednici i javnosti.

Siniša Mali je 2013. godine na Fakultetu organizacionih nauka odbranio doktorsku tezu pod nazivom "Kreiranje vrednosti kroz proces restrukturiranja i privatizacije - teorijske koncepcije i iskustva Srbije".

Na sajtu Peščanika je 9. jula 2014. objavljen tekst u kojem se navodi da je najmanje trećina teksta tog doktorskog rada plagirana i tada je krenula rasprava u javnosti, a potom i postupak koji je rezultirao poništenjem doktorata u novembru 2019.

(Blic)

Tags: ,


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.