Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Pokret Slobodna Srbija postaje deo Demokratske stranke - | K-013 Portal

Pokret Slobodna Srbija postaje deo Demokratske stranke

ujedinjenje, političkih stranaka

Pokret Slobodna Srbija (PS S) integrisaće se u Demokratsku stranku (DS), saopštio je danas predsednik DS Zoran Lutovac, navodeći da je takva odluka doneta u okviru priprema te stranke za nove izbore. Na sednici Glavnog odbora DS, Lutovac je rekao da će se PS S integrisati u DS, po modelu koji je već primenjivan sa drugim organizacijama - Demokratski centar, Otpor, Udruženje građana Saše Paunovića.

Odluka o spajanju PSS sa DS biće izglasana u delu sednice koja je zatvorena za javnost.

Lutovac je u otvorenom delu sednice rekao da je DS počela sa pripremama za lokalne izbore, koje će se, kaže, u narednim mesecima intenzivirati.

Lutovac je govorio i o aktuelnoj političkoj situaciji, uz poruku da je važno da u Srbiji postoje jaka opozicija i slobodni mediji, jer, kako tvrdi, živimo u "epohi ogoljene Vučićeve propagande".

"Srbiji je potrebna nova garnitura ljudi na vlasti", poručio je Lutovac i naveo da će se poslanici DS posvetiti tome da se parlamentu vrati dostojanstvo.

"Tražićemo da se vodi rasprava u korist građana, a ne u ime tajkuna. Borba protiv korupcije i kriminala mora biti u fokusu naše pažnje", rekao je Lutovac.

Iz Pokreta Slobodna Srbija za Tanjug kažu da je u političkoj borbi važno ukrupnjavanje, kao i da je PS S ideološki i programski srodna organizacija DS.

"Samo jaka DS može da smeni ovaj režim i ovo je rezultat ranije bliske saradnje dve organizacije", rekla je Lidija Martinović iz PSS.

PSS formiran je 1. februara 2020. godine i čini ga deo bivših članova Pokreta slobodnih građana (PSG).



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.