Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website POKS: Srbija da ne učestvuje u dijalogu u Briselu - | K-013 Portal

POKS: Srbija da ne učestvuje u dijalogu u Briselu

POKS, dijalog u Briselu

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) saopštio je danas da Srbija ne treba da učestvuje u dijalogu u Briselu „sve dok Albanci ne ispune sve što su se svojim potpisom obavezali do sada“.

POKS ocenjuje da je besmislen dijalog sa Albancima pod pokroviteljstvom EU i SAD, jer šta god je do sada dogovoreno, nije ispunjeno od strane Albanaca.

„Zajednica srpskih opština čeka na formiranje već godinama, a potpis na vašingtonskom sporazumu se još nije ni osušio, a Albanci su ga prekršili zvanično pozivajući BiH da prizna nezavisnost lažne države Kosovo. Srbija treba da zauzme čvrst stav, da želi nastavak dijaloga, samo pod uslovom da se sve što je dogovireno, pre toga sprovede u delo“, saopštio je predsednik POKS Žika Gojković.

POKS ističe da posrednici u dijalogu Beograda i Prištine mogu biti samo zajedno Rusija, SAD, Kina i EU, koje su bile i garant Rezolucije 1244 SB UN i da se samo u tim okvirima može razgovarati.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.