Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ponoš: Vreme je da se odjavi ideja izbora unutar opozicije - | K-013 Portal

Ponoš: Vreme je da se odjavi ideja izbora unutar opozicije

zdravko ponos, ponos, narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je danas da je vreme da se "odjavi ideja izbora unutar opozicije".

"Bez obzira koliko dobronamerna bila, smatram da je ta ideja privukla više pažnje nego što zaslužuje", rekao je Ponoš za današnje izdanje beogradske "Politike".

Ocenio je da bi opozicija "najpre trebalo da ispregovara izborne uslove, a ne da se razigravanjem izbora u opoziciji unapred obavezuje na izlazak na izbore bez obzira na uslove".

"Ideju napadno promovišu oni koji su prekršili bojkot junskih izbora. Još intrigantnije je da oni koji zagovaraju izbore unutar opozicije za zajedničkog kandidata istovremeno smatraju da je nepotrebno ili prerano da se opozicija opredeli za zajedničku pregovaračku delegaciju o izbornim uslovima", naveo je Ponoš.

Dodao je da opozicija "nema šta da traži na izborima" ako se fokusira samo na stranački opoziciono opredeljene glasače.

"Nema ih dovoljno za pobedu. Treba nam podrška neopredeljenih, onih koji nisu za vlast, za opoziciju su ali ne znaju za koga", rekao je Ponoš.

Ocenio je da mnogi od tih gradjana nisu sigurni da će izaći na izbore, a da ih "još manje interesuju izbori unutar opozicije".

"Važno je kakvi su njihovi stavovi, pa i o potencijalnim kandidatima, a to se saznaje istraživanjem javnog mnenja, a ne na 'karaoke izborima'. Uostalom, ne bi trebalo odbaciti mogućnost da takva istraživanja pokažu da se do drugog kruga na predsedničkim izborima dolazi sa dva jaka opoziciona kandidata, a i ko su oni", naveo je Ponoš.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.