Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ponoš: Vučić Francuzima daje aerodrom i metro, a dobiće obećanje o EU poglavlju - | K-013 Portal

Ponoš: Vučić Francuzima daje aerodrom i metro, a dobiće obećanje o EU poglavlju

zdravko ponos, narodna stranka

Potpredsednik Narodne stranke Zdravko Ponoš izjavio je da je glavno obeležje "privatizovane spoljne politike" predsednika Srbije Aleksandra Vučića da moćnim igračima daje nacionalne resurse i netransparentno dodeljuje poslove u Srbiji, a da od Zapada zauzvrat traži zatvaranje očiju pred autokratskim stilom vladanja i opraštanje kašnjenja u ispunjavanju obećanog.

Kako se navodi u saopštenju Narodne Strnake, Ponoš je povodom posete Vučića Francuskoj rekao da Vučić Francuzima netransparentno daje projekte kao što su aerodrom, metro, Vinča.

"Snishodljivo, u kolonijalnom, da ne kažem vazalnom maniru, doslovno kaže da je metro ključna stvar srpsko-francuske saradnje", rekao je Ponoš listu "Danas" a saopštila Narodna stranka.

Kako je ocenio, Srbija će zauzvrat dobiti obećanje, verovatno i otvaranje nekog EU poglavlja, iako "nikakav pomak ovaj režim nije napravio već par godina" u ključnoj oblasti vladavine prava, što je "mali ustupak uz činjenicu da je svima jasno da Vučić i ne vodi Srbiju put Evrope, koja se inače zabavila o svom jadu".

"Usput, Vučić će pokušati kod Makrona da opravda svoj prljavi ples sa Trampom u nadi da će uskoro dobiti priliku da se i u Berlinu ispovedi", zaključio je Ponoš.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS