Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Ponoš za N1: Od unutrašnje kontrole sam tražio objašnjenje zašto sam zadržan na granici - | K-013 Portal

Ponoš za N1: Od unutrašnje kontrole sam tražio objašnjenje zašto sam zadržan na granici

zdravko ponos, zadrzavanje na granici

Lider pokreta Srbija Centar (SrCe) Zdravko Ponoš izjavio je da je od službe unutrašnje kontrole ministarstva unutrašnjih poslova zatražio objašnjenje zašto je zadržan na granici prilikom ulaska u Srbiju i da se nada da će Sektor unutrašnje kontrole da postupi po zakonu.

„Očigledno nešto nije uradjeno u skladu sa propisima i tražio sam da se to objasni“, kazao je Ponoš za N1.

Upitan kako očekuje da se smiri kriza izmedju Srbije i Kosova oko tablica i ličnih karti, Ponoš je rekao otkako je Srpska napredna stranka na vlasti, „na Kosovu ima sve manje Srbije“.

Na pitanje šta bi on radio da je predsednik, Ponoš je kazao da bi pokretao pitanja standarda, a ne statusa, kao i da Srbija nikad ne može da preda Kosovo.

Takodje je rekao da se Europrajd u Beogradu, koji treba da bude održan u septembru, koristi kao „pokrivalica“ za druge stvari, kao i da organizatori treba da vode računa o moralnoj i kulturološkoj matrici društva, jer je na prethodnim paradama bilo slika u kojima su korišćeni sveci i koja su vredjala religijska uverenja građjana.

To, prema njegovim rečima, nije dobro ni za one koji traže svoja prava.

Kada je reč o vanrednim beogradskim izborima, Ponoš je rekao da ne veruje da će se oni dogoditi niti da će doneti velike promene, ali da očekuje da će biti vanrednih izbora.

„Ne verujem da će ova vlada izdržati četiri godine“, kazao je on.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.