Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Poslanici danas o Predlogu zakona o zaštiti potrošača - | K-013 Portal

Poslanici danas o Predlogu zakona o zaštiti potrošača

predlog zakona o zastiti potrosaca, narodna skupstina

Predlogom Zakona o zaštiti potrošača koji se nalazi na dnevnom redu sednice parlamenta, predviđeno je uvođenje nekoliko novina, među kojima su najvažniji registar "ne zovi", zatim prekršajni nalozi, kao i obaveza izdavanja predračuna za majstorske usluge veće od 5.000 dinara.

Registar "ne zovi" podrazumeva postojanje spiska mobilnih i fiksnih telefona koje trgovci više neće smeti pozivati da bi nudili svoje robe ili usluge a brojeve na koje ne žele da budu pozivani u tu svrhu će sami građani proslediti svojim operatorima.

Kada je reč o zaštiti građana od nefer majstora, oni će za sve usluge koje koštaju više od 5.000 dinara morati napraviti predračun, sa kojim korisnici njihovih usluga treba da se slože i to pismeno.

Predviđeno je i uvođenje prekršajnog naloga i to za lakše prekršaje.

Takođe i unapređenje postupka vansudskog rešavanja potrošačkih sporova, jer će za razliku od sadašnje prakse, po stupanju na snagu ovog zakona, što bi trebalo da počne tri meseca od dana objavljivanja u Službenom glasniku, trgovci morati da učestvuju u sporu.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.