Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prelević: Prisluškivanje Vučića se nije moglo desiti bez znanja ministra Stefanovića - | K-013 Portal

Prelević: Prisluškivanje Vučića se nije moglo desiti bez znanja ministra Stefanovića

bozo prelevic, prisluskivanje vucica

Advokat Božo Prelević izjavio je da se bez znanja doskorašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović nije moglo desiti prisluškivanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Taj sukob je zapravo očigledan. On se odnosi i na 'aferu prisluškivanja'. Sve je potpuno jasno, nema tu ni nevinih, ni naivnih, ni glupih. Neko je znao da će njegov život i sloboda zavisiti od toga da li je ili nije skupio snimke i sakrio ih na više mesta. Koliko vidimo, nikome se tu nije ništa desilo, dakle, moja teza je tačna. Snimci se, naime, čuvaju i uvek su se snimcima neki 'disciplinovali'. Prisluškivanje se nije moglo destiti bez znanja Stefanovića", rekao je Prelević, za novi broj nedeljnika Vreme, na pitanje da li je priča o sukobu Stefanovića i Vućića proizvod čaršijske mašte ili u njoj ima istine.

Kako je Prelević naveo, "veliko je pitanje da li je to Stefanović radio u svrhu napada ili u svrhu odbrane". "Ako sebe pokušavate da sačuvate, potrudićete se mnogo više nego ako nekoga napadate", rekao je advokat.

Prelević, koji je i koordinator Saveta za bezbednost Skupštine slobodne Srbije, je rekao da je Stefanović "imao tamo (ministarstvo unutrašnjih poslova) ljude sa kojima se mogao konsultovati, a koji su takodje skupili audio i video-snimke i na sigurno ih pohranili, da bi na osnovu toga preživeli ii dobili pozicije".

"Pritom je znao mnogo bolje nego mi ko je Vučić i na šta je sve spreman. Ne mislim, naravno, da je Stefanović bio ključni čovek u svemu tome, ali ponavljam bez njegovog znanja to nije moglo da se desi", istakao je Prelević.

On je rekao da mu je "ne jedan nego dosta ljudi iz policije reklo da bi policija bila u mnogo goroj poziciji da se Stefanović nije često ponašao kao brana kriminalnim zahtevima".

"Mogu samo da zamislim šta su sve od njega tražili. Vučiću se svakako ne svidja jedan deo njegovih saradnika, ali je veliko pitanje da li mu se isplati da ih menja. Ne zna šta mogu da učine kada ih smeni", rekao je Prelević.

On je ocenio da je "što se tiče narko-kartela, danas situacija veoma slična Miloševićevom dobu, a finansijski kriminal sada počiva na privatizacijama, netransparentnim tenderima i otimanju državne zemlje".

"Vlast krade od gradjana milijarde evra. Srbija je okupirana skakavcima koji je glodju i od nje neće ostati ništa ako ne dodje do nekih relativno brzih promena", rekao je Prelević.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.