Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Prognoze medija: Vulin ambasador u Belorusiji, Stefanović napušta MUP - | K-013 Portal

Prognoze medija: Vulin ambasador u Belorusiji, Stefanović napušta MUP

novi sastav vlade srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije u narednoj vladi neće biti Nebojša Stefanović, za resor evropskih integracija kandidati su aktuelna ministarka Jadranka Joksimović i Suzana Grubješić, dok će premijerka verovatno ostati Ana Brnabić, piše danas beogradska štampa.

Blic piše da su favoriti za novog ministra kulture Maja Gojković, ali i Jelena Trivan, Aja Jung, pa čak i Ivan Tasovac, koji je i ranije obavljao tu funkciju, dok Nebojša Stefanovića možda zameni Aleksandra Vulina u sektoru odbrane.

Predsednik Upravnog odbora „Mona Hotel Menagment“ Tomislav Momirović je , prema pisanju tog lista, najozbiljniji kandidat za mesto ministra privrede, dok bi epidemiolog Darija Kisić Tepavčević, takođe, mogla da dobije funkciju u novoj Vladi Srbije.

Branislav Nedimović i Siniša Mali su sigurni članovi i narednog kabineta kojim će rukovoditi Ana Brnabić, dok ostanaka Ivice Dačića na poziciji šefa diplomatije zavisi od toga da li SPS ostaje u vladajućoj koaliciji.

Dnevni list Kurir navodi da Nebojša Stefanović odlazi iz MUP i preuzima odbranu ili Ministarstvo spoljnih poslova, Suzana Grubješić bi mogla da zameni Joksimović u sektoru evropskih integracija, dok bi Aleksandar Vulin mogao da ide za ambasadora u Belorusiju.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.