Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Protest DJB na dan formiranja novog saziva Skupštine Srbije - | K-013 Portal

Protest DJB na dan formiranja novog saziva Skupštine Srbije

DJB, Dosta je bilo, protest, Skupština

Poslanici pokreta Dosta je bilo (DJB) pozvali su gradjane da na dan konstituisanja novog poslaničkog saziva dodju ispred Doma Nardne skupštine Srbije i iskažu protest zbog toga što se, kako su ocenili, "na osnovu lažnih rezultata dodeljuju bilo kakvi mandati".

Novinarima je u skupštinskom holu potpredsednica DJB Branka Stamenković rekla da ukoliko posle takvih izbora mandati ipak budu dodeljeni, takav saziv Skupštine "neće imati ni legitimitet ni legalitet".

Lider DJB Saša Radulović ponovio je da su izbori 21. juna "falsifikovani" i da će vlast na osnovu falsifikata formirati Skupštinu i Vladu, pre no što na jesen nastupi "teška ekonomska kriza".

"Naše ustavne žalbe su u toku, idemo na Medjunarodni sud za ljudska prava da barem osramotimo Upravni i Ustavni sud (Srbije) jer je to što rade skandalozno. Nećemo popuštati pritisak, jer naša demokratija je na udaru, sve ostalo je manje važno", rekao je Radulović.

Dodao je da ima saznanja da će vladajuća stranka sačekati krajnji rok i novi skupštinski saziv formirati tek 3. ili 4. avgusta.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.