Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Radikali traže kazne za ljude koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid - | K-013 Portal

Radikali traže kazne za ljude koji tvrde da se u Srebrenici dogodio genocid

srpska radikalna stranka, srs

Srpska radikalna stranka (SRS) zatražila je danas izmene Krivičnog zakonika kako bi postala kažnjiva tvrdnja da se u Srebrenici 1995. godine desio genocid.

Kako se navodi u saopštenju, u Skupštini Srbije poslanici Stranke demokratske akcije Sulejmana Ugljanina podneli su predlog rezolucije o priznavanju genocida u Srebrenici a pre nekoliko godina sličan predlog potpisali su i "Marinika Tepić i dva aktuelna pomoćnika ministra u kabinetu Gordane Čomić".

"Ove opasne antisrpske pojave moraju se saseći u korenu i zato SRS Vladi Srbije ponavlјa zahtev da skupštini hitno predloži dopunu Krivičnog zakonika, da se javna tvrdnja da se u Srebrenici desio genocid inkriminiše kao krivično delo i da se kažnjava kaznom od dvadeset godina zatvora", navodi ta stranka.

Radikali su naveli da Srbija mora da se zaštiti od "opasne namere Zapada i njihovih plaćenika u Srbiji" da Srbiju i srpski narod proglase genocidnim.

"Posebno je opasno što se ovakve antisrpske tvrdnje čuju i u najvišem zakonodavnom telu, kao i u plaćeničkim medijima, koji se trude da laž da se u Srebrenici desio genocid nametnu kao normalan stav u javnosti", tvrdi SRS.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.