fbpx
ds, demokratska stranka, dragana rakic

Rakić: Režim Aleksandra Vučića odgovoran za porast netolerancije i mržnje
Zamenica predsednika Demokratske stranke (DS) Dragana Rakić izjavila je danas da Srbija dočekuje još jedan Medjunarodni dan tolerancije „kao duboko netolerantno i podeljeno društvo“.

Rakić je u pisanoj izjavi navela da je za ovako visoki stepen netolerancije, koja prelazi u mržnju i fizičke obračune medju gradjanima, „kriv sam vrh aktuelne vlasti“, na čelu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

„Mesecima unazad svedočimo o državnom projektu oživljavanja aveti prošlosti kao što je davanje medijske i svake druge podrške samozvanom Kapetanu Draganu, ubici Zvezdanu Jovanoviću, osudjenim ratnim zločincima Vojislavu Šešelju i Ratku Mladiću, desničarskim neofašističkim grupama poput Levijatana i nekakvih narodnih patrola. S druge strane, posebno zabrinjava porast nasilja i netolerancije prema ženama u politici“, kazala je Rakić.

Ona je navela da je „u uredjenim, demokratskim zemljama nezamislivo da neidentifikovana lica privode aktivistkinje ili da visoki funkcioneri stranke na vlasti vredjaju žene iz opozicije nazivajući ih kokoškama“.

Prema njenim rečima, DS je više puta do sada upozoravala i domaću i stranu javnost „da režim Aleksandra Vučića iz dana u dan krši ljudska i manjinska prava, da je promoter govora mržnje i nasilja, da vlada sveopšte bezakonje pa samim tim cvetaju kriminal i korupcija“, kao i da se politički neistomišljenici satanizuju i proglašavaju za državne neprijatelje.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.