Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website RIK: Izborne radnje se prekidaju dok traje vanredno stanje - | K-013 Portal

RIK: Izborne radnje se prekidaju dok traje vanredno stanje

Republička izborna komisija večeras je donela rešenje o prekidu svih izbornih radnju u sprovođenju izbora za narodne poslanike, koji su raspisani za 26. april, a sprovođenje izbornih radnji nastaviće se od dana prestanka vanrednog stanja.

RIK je postupila u skladu sa članom 5 Uredbe Vlade Srbije o merama za vreme vanrednog stanja, u kome stoji da se "stupanjem na snagu ove uredbe prekidaju se sve izborne radnje u sprovođenju izbora za narodne poslanike, poslanike Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine i odbornike skupština opština gradova i opština, koji su raspisani za 26. april ove godine".

U uredbi, objavljenoj danas u Službenom glasniku, još se navodi:

"Zadužuju se nadležne izborne komisije da obezbede i čuvaju postojeću izbornu dokumentaciju i do nastavka sprovođenja izbornih radnji i izbora.

Sprovođenje izbornih radnji nastaviće se od dana prestanka vanrednog stanja".

Ovim rešenjem se privremeno zaustavlja izborni proces dok traje vanredno stanje prouzrokovano širenjem tzv. korona virusa, i biće nastavljen po donošenju odluke o prestanku vanrednog stanja, saopštio je predsednik Republičke izborne komisije Vladimir Dimitrijević.

Za rešenje o prekidu svih izbornih radnji, od 22 prisutna člana RIK, glasalo je 20, a dva su bila protiv.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.