Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šabić: Dijalog vlasti i opozicije je samo gluma - | K-013 Portal

Šabić: Dijalog vlasti i opozicije je samo gluma

rodoljub sabic, sabic, dijalog vlasti i opozicije

Advokat i bivši poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić izjavio je da su pregovori vlasti i opozicije "samo gluma" jer je "pretpostavka za uspeh bilo kojeg dijaloga iskrena želja učesnika da on da rezultat, a naša vlast ne želi nikakve promene".

Šabić je za list "Danas" ocenio da je zato "to što zovemo dijalog zapravo samo gluma i igrokaz namenjen pre svega stranim posmatračima".

"Podrazumevaće se otezanje unedogled i eventualno, nekakvi ustupci onda kad ih, zbog kratkog vremena do predstojećih izbora neće biti moguće efektuirati", ocenio je Šabić.

Govoreći o nastupu opozicije, on je dodao da formula na kojoj se režim održava podrazumeva kontrolu četvrtine biračkog tela koju, milom ili silom, uvek izvodi na izbore.

"Pri apstinenciji od oko 50 odsto četvrtina postaje polovina. Ako se druga polovina, zbog nesloge koju režim pothranjuje, atomizira i mnoge opcije ostanu ispod cenzusa, a njihove glasove po D’Ontovom sistemu podele drugi, četvrtina dobije dve trećine poslanika" rekao je Šabić i dodao da je pobeda opozicije realnija ako je izlaznost veća od 50 odsto.

"Glavni zadatak opozicije je da na izbore izadje što više birača. Ne verujem da jedna kolona ima sinergiju potrebnu za to. Pre je ima raznovrsnija ponuda uz ukrupnjavanje srodnih opcija", rekao je Šabić za "Danas".

Kada je reč o zajedničkom predsedničkom kandidatu, Šabić kaže da se opozicija teško dogovara i oko medjusobnog nenapadanja, te da bi dogovor oko najvažnijih stvari pobeda opozicije realnija bio ispit njihove odgovornosti i prema gradjanima i prema sebi.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS