Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Samofalov: SNS održava kriminalce kao deo stranke, opozicija da se ujedini - | K-013 Portal

Samofalov: SNS održava kriminalce kao deo stranke, opozicija da se ujedini

konstantin samofalov

Član predsedništva Socijaldemokratske stranke (SDS) Konstantin Samofalov izjavio je da Srpska napredna stranka (SNS) održava okorele kriminalce, navijače kao deo stranke i naglasio da opozicija mora da se ujedini, postigne pakt o nenapadanju i krene u borbu za "svrgavanje režima".

"(Osumnjičeni vodja kriminalne grupe Veljko) Belivuk je opstajao na slobodi uprkos optužnicama za ubistvo. Ljude je mleo u mašinama za meso. E, to se dešavalo godinama u mandatu predsednika Srbije Aleksandra Vučića. O tome mi ovde pričamo, o mašini za mlevenje ljudskog mesa, o falangama nekada Srpske radikalne stranke, sada SNS, koje ubijaju nekažnjeno godinama, prebijaju birače, krstare biračkim mestima", kazao je Samofalov u intervjuu za nedeljnik NIN.

Na pitanje o ubistvu političara sa Kosova Olivera Ivanovića, Samofalov je rekao da ne veruje Vučiću i SNS da će razrešiti političku pozadinu i podsetio da je na provladinim medijima pre izvršenja ubistva Ivanović etiketiran kao izdajnik.

"SNS i Vučić politizuju to ubistvo i najviše bi im odgovaralo da se slučaj nikada ne razreši jer im to politički ne odgovara. (...) Vučić u čitavoj karijeri ne preza od laži i obmana. Opstaje na vlasti uz pritisak, ucene, potkupljivanje i batinjanje birača. Kao poslanik za govornicom govorio je: 'Sto muslimana za jednog Srbina'. Nekoliko godina kasnije samoproklamuije se kao najveći evropejac. Tom čoveku ne verujem šta god da izgovori", istakao je Samofalov.

Govoreći o rešenju pitanja Kosova, on je kazao da je ubedjen da bi bio usvojen Plan četiri tačke bivšeg predsednika Srbije i predsednika SDS Borisa Tadića da je pobedio na izborima 2012. godine.

"Da nije bilo pojedinih funkcionera Demokratske stranke koji su verovali da mogu da oslabe Tadića svojom pasivnošću u kampanji, soliranjem, naivno verujući da ne može da izgubi od Tomislava Nikolića. Nadali su se da će tako oslabljenim Tadićem sebe izdići. Beogradski odbor koji je vodio Dragan Djilas, vodio je samo beogradsku kampanju, ne i kampanju za predsedničke izbore. Bila je to kobna greška za te ljude, jer nakon pada Tadića, pala je kao kula od karata čitava vlast DS-a", naveo je Samofalov.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.