Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šarović pozvao opoziciju da zajednički odrede datum blokade Srbije - | K-013 Portal

Šarović pozvao opoziciju da zajednički odrede datum blokade Srbije

nemanja sarovic, blokada, srbija

Predsednik pokreta „Ljubav, vera, nada“ Nemanja Šarović pozvao je sve koji su spremni da brane Kosovo da zajedno odrede datum kada će u Beograd pozvati sve građane da blokiraju Srbiju i da, kako je rekao, „Srbija stane sve dok ne stane i Vučićeva izdaja“.

Šarović je na skupu „Ne damo Kosovo i Metohiju“ rekao da ne razume poziv da se ide na izbore jer je predsednik Aleksandar Vučić za ovih 11 godina „uništio sve institucije, Vladu, Skupštinu, pravosuđe, sport, ali je uništio i opoziciju.

„Veliki deo njih bio je na medijskim i finansijskim jaslama Aleksandra Vučića i nismo lepo govorili jedni o drugima, ali i pored toga sam spreman da stanem rame uz rame sa onim koji je spreman da brani Kosovo i Metohiju“, rekao je Šarović i istakao da je pozivao na sve dosadašnje skupove „i da je očekivao da i neki drugi opozicioni političari danas uzvrate i pozovu na protest“.

Kaže da se na novim izborima narod ne bi opredeljivao prema pitanju Kosova, već prema „Vučićevim lažima o pruzi do Niša za koju menja sve svetinje“.

„Treba da kažemo da ne damo Dečane za prugu ni Pećku patrijaršiju da nam dodje Kontinental“, rekao je Šarović, a predsedniku poručio da može da „daje ono što mu je ostavio deda u Čipuljićima“.

Šarović je pozvao Patrijarha Porfirija da podrži zahteve opozicije i poručio da „patrijarhu nije mesto u Americi i na Festu već u Pećkoj patrijaršiji sa narodom“.

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović rekao je da se građani nisu okupili da pozovu Vučića na čast i odgovornost, jer on to nema, a Ustav „je bacio pod noge“.

Građani su, kaže Parović, nosioci suvereniteta Srbije, a u premabuli Ustava stoji da imaju obavezu da brane suverenitet.

Parović je Vučića nazvao „mafijaškom čivavom“ i rekao da građani nisu dužni da prihvaete njegovu izdaju.

„Vučić već deset godina drži zarobljen narod i voza ih autobusima sa kraja na kraj zemlje. Na nama je da napravimo barikade i zaustavimo te autobuse i kažemo – ne damo ti Srbiju“, rekao je Parović na skupu na kojem je Vučića optužio da učestvuje u stvaranju „Velike Albanije“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.