Šešelj: Naprednjački režim da povuče iz procedure protivustavni Zakon o eksproprijaciji
aleksandar seselj, zakon o eksproprijaciji, srs, srpska radikalna stranka

Šešelj: Naprednjački režim da povuče iz procedure protivustavni Zakon o eksproprijaciji
montekristo 0507


Srpska radikalna stranka (SRS) pozvala je danas „naprednjački režim da iz skupštinske procedure povuče Zakon o eksproprijaciji jer sadrži brojne protivustavne odredbe, suprotan je interesima gradjana a u korist je velikih stranih kompanija koje posluju ili to nameravaju u Srbiji“.

„Ovim zakonom će, umesto Narodne skupštine, vlada utvrdjivati javni interes što je nečuveno. Njime se negira osnovno demokratsko pravo u svakom demokratskom sistemu – a to je pravo na privatnu svojinu“, rekao je zamenik predsednika SRS Aleksandar Šešelj, na konferenciji za novinare u sedištu stranke.

On je upozorio da se ovakvim zakonom i načinom utvrdjivanja javnog interesa „ostavlja prostor za koruptivne načine poslovanja“.

Takodje je naglasio da razmatranjem zakona po hitnom postupku, što bi trebalo da bude izuzetak a ne pravilo, gradjani gube svoje ustavno pravno na žalbu na svako rešenje i time na dvostepeni postupak odlučivanja o njihovim interesima.

Na novinarsko pitanje da li stranka razmatra dalje korake, ukoliko se ovaj zakon usvoji, Šešelj je naglasio da su u njemu sadžane neustavne odredbe i podsetio da je SRS podnosila zahteve Ustavnom sudu za ocenu ustavnosti povodom više zakona.

Govoreći o poskupljenima osnovnih životnih namernica, na novinarsko pitanje, on je poručio da guvernerka Jovanka Tabaković treba da se povuče jer je „potupno nekompetenta za to mesto“.

„To smo tražili i posle njene skandalozne izjave da je, kao guvernerka, saznala za inflaciju i porast cena tek kad je ušla u prodavnicu. Poznata je kao lopov jer je ukrala mandat nama radikalima 2008. i ima sumnjivu diplomu“, rekao je Šešelj.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

UKUS FEST 4. - 5. decembar u BIG PANČEVO

Školica sporta Fit Happy Kids

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble