Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šešelj: Nemoguće je naplatiti zastarela komunalna dugovanja - | K-013 Portal

Šešelj: Nemoguće je naplatiti zastarela komunalna dugovanja

naplata dugovanja, zastarela dugovanja, vojislav seselj

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj izjavio je danas da je nemoguće naplatiti zastarela komunalna dugovanja gradjanima, jer je "po Ustavu i pravnom poretku Srbije to nemoguće".

Mediji su prošle nedelje objavili da će sudovi proslediti javnim izvršiteljima blizu milion predmeta koji se odnose na dugovanja gradjana za komunalne usluge i tada je najavljeno da su to predmeti koji su stari izmedju 15 i 20 godina.

Šešelj je na konferenciji za novinare kazao da je Zakon o obligacionim odnosima propisao rokove zastarevanja, te da ona nekada mogu da budu godinu dana ili tri godine, ali da "apsolutna zastarelost" nastupa posle 10 godina i onda se komunalna dugovanja ne mogu naplatiti.

"Institucija zastarelosti je uvedena radi pravne sigurnosti gradjana, jer su gradjani mnogo važniji od državnih organa", rekao je Šešelj i dodao da bi nepoštovanje tog Zakona pokazalo "slom pravnog sistema i hajku protiv naroda".

On je kazao da država treba da stane na stranu gradjana, "a ne neažurne administracije".

SRS smatra da gradjane treba informisati da ne bi platili "zastarelu obavezu, jer onda nema načina da im se uplaćeni novac vrati".

Takodje je kazao da država zakonski nema prava ni frilenserima da naplati porez "pet godina unazad".

Prema njegovim rečima, Zakon o oporezivanju frilensera stupio je na snagu u januaru, pa je nemoguće oporezivati ono što je bilo pre pet godina.

"Može se naplatiti samo od januara ove godine", rekao je Šešelj.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.