Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Šešelj: Srbija ne sme da prihvati zahtev EU da uvede sankcije Lukašenku - | K-013 Portal

Šešelj: Srbija ne sme da prihvati zahtev EU da uvede sankcije Lukašenku

vojislav seselj, seselj

Predsednik Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislav Šešelj ocenio je danas da Srbija nikako ne sme da prihvati zahtev Evropske unije da uvede sankcije beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku i da je to nešto čemu država mora da nadje načina da se odupre.

"To je toliko drsko da Srbija mora to da rezolutno odbije i osudi. Pogotovu jer je Lukašenko odlikovan najvišim državnim odlikovanjima Srbije", rekao je Šešelj na konferenciji za novinare.

On je dodao da je zahtev EU da se Lukašenku i njegovim saradnicima uvedu sankcije prilika da Srbija "ispravi grešku" od pre nekoliko meseci, kada se pridružila deklaraciji EU o osudi uslova u kojima su održani izbori u Belorusiji.

"Ni Milan Nedić na zahtev Nemaca nije uputio nijednog jedinog vojnika na Istočni front. Ako je Milan Nedić mogao da se odupre Hitleru, onda valjda može i Alkesandar Vučić Evropskoj uniji. Ne sme da brine o sebi nego da čuva čast Srbije", rekao je Šešelj.

Govoreći o američkim predsedničkim izborima, Šešelj je rekao da je jasno da je pobedio dosadašnji predsednik Donald Tramp, ali da je u toku prekrajanje volje gradjana raznim "mangupskim operacijama".

On je ocenio da su pogrešili oni koji su već čestitali Džozefu Bajdenu na pobedi i dodao da će pobeda na izborima morati da se dodeli Trampu "ako je ostalo i 'd' od demokratije u Americi".

Šešelj je kritikovao odluku vlasti da izvršiteljima poveri naplati velikog broja komunalnih dugova gradjana, od kojih su neki stari i 20 godina, i ocenio da time vlast "sebi puca u nogu" jer to može izazvati velike socijalne nemire.

Lider SRS je podsetio da zastara za komunalne dugove nastupa u periodu od godinu do tri godine a da apsolutna zastara za gotovo sva krivična dela nastupa posle 20 godina.

Komentarišući najavu nabavke vakcine protiv korona virusa, Šešelj je rekao da ne razume tu odluku jer je reč o vakcini koja pruža 90 odsto zaštite, dok ona iz Rusije pruža 92 odsto zaštite, a pritom su iz Moskve ponudili Srbiji i nabavku tehnologije za proizvodnju vakcine u domaćim fabrikama.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.