Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skupština Srbije: Borko Stefanović izbran za predsednika Odbora za spoljne poslove - | K-013 Portal

Skupština Srbije: Borko Stefanović izbran za predsednika Odbora za spoljne poslove

borko stefanovic, skupstina srbije, odbor za spoljne poslove

Članovi Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove su za predsednika tog odbora izabrali Borka Stefanovića iz poslaničke grupe „Ujedinjeni“, saopšteno je iz parlamenta

Za zamenika predsednika odbora izabrana je Marina Raguš iz poslaničke grupe „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“.

To je bila prva sednica Odbora za spoljne poslove u novom sazivu Skupštine Srbije, objavljeno je na sajtu parlamenta.

Stefanović je poslanik poslaničke grupe „Ujedinjeni – Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih gradjana, Pokret za preokreta i sindikata Sloga“.

Iz Stranke slobode i pravde (SSP) čiji je Stefanović funkcioner je saopšteno da će on, kao predsednik tog Odbora, kao svoj prvi zadatak imati „iniciranje rasprave o usaglašavanju spoljne politike Srbije sa spoljnom politikom EU“.

„Neophodna je ozbiljna rasprava i sučeljavanje svih argumenata, i onih koji su za, i onih koji su protiv usaglašavanja, ali i sagledavanje ozbiljnih posledica po srpsku privredu i spoljnopolitičkih pravaca koji utiču na budućnost Srbije“, navela je SSP u saopštenju.

Istakli su da su „dva najvažnija pitanja za ovu raspravu svakako pitanje Kosova i Metohije i restriktivne mere prema Ruskoj Federaciji“, te ukazali da će „zauzimanje stava Srbije po pitanju ove dve teme odrediti i put kojim će zemlja krenuti ka budućnosti“.

„Zato je važno da se upravo u Skupštini Srbije, čija je svrha da javnosti, građanima Srbije, pruži objektivna i argumentovana rasprava na ove dve teme od životnog značaja“, dodala je SSP.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.