Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Skupština Srbije: Garda, policija i preventivne mere zbog korona virusa - | K-013 Portal

Skupština Srbije: Garda, policija i preventivne mere zbog korona virusa

Skupština Srbije

U Skupštini Srbije danas će biti potvrđeni mandati narodnih poslanika čime će zvanično biti konstituisan novi saziv parlamenta, a poslanici će nakon verifikacije mandata položiti zakletvu. Poslanici čiji će mandati danas biti potvrđeni pristižu u Dom Narodne skupštine.

Poslanicima, predstavnicima medija i zaposlenima u skupštini se na ulazu u zgradu meri temperatura i svi dobijaju maske i rukavice, a u samoj sali poslanici će biti fizički razdvojeni pregradama od pleksiglasa.

Na stepeništu koje vodi do ulaza u parlament stoje pripadnici garde, a sednica će početi intonitanjem himne.

Zbog najavljenih i blokada pripadnici policije nalaze se pored ograde koja je postavljena još ranije i deli plato parlamenta od trotoara na kojem se okupljaju učesnici protesta.

Za medije u holu parlamenta su postavljene stolice između kojih je dovoljna fizička udaljenost.

Prema nezvaničnim saznanjima Tanjuga, danas će samo biti potvrđeni mandati poslanicima, a narednih dana će se birati skupštinsko rukovodstvo.

Sednicom će danas predsedavati najstarija Smilja Tišma (SPS), a pomagaće joj četiri najmlađa poslanika Nikola Lazić (SNS), Sofija Maksimović (SPAS), Nandor Kiš (SVM) i Dubravka Kralj (SPS).

Na početku će biti izabrana verifikaciona komisija posle čega će uslediti pauza, a kada se potvrde mandati parlamentarci će položiti zakletvu.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Najnovije: Na portalu

BIG PA Zaplesimo Zajedno 460x600

viber slika 2024 04 10 17 36 01 321

 grupa pancevo

konoba32 baner mob

10906531 721735721273076 3753183143446782296 n

Mima artwork

Logo KAREJA2

pancevo city