Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SNS funkcioneri svakodnevno proizvode korupcionaške afere - | K-013 Portal

SNS funkcioneri svakodnevno proizvode korupcionaške afere

sns, borba protiv korupcije, psg, pokret slobodnih gradjana

Pokret slobodnih građana (PSG) izrazio je danas zabrinutost zbog poslednjeg izveštaja antikorupcijskog tela Saveta Evrope GRECO, koji je pokazao da je Srbija na zadovoljavajući način sprovela samo dve od 13 preporuka ovog tela iz 2015. godine, a u saopštenju navode da je to pokazatelj da je borba vlasti protiv korupcije samo marketinški trik.

Povodom ocene iz izveštaja GRECOda je napredak Srbije “globalno nezadovoljavajući", PSG ističe kako je "iz toga očigledno da hibridni autokratski režim vladajuće stranke, koji se samo deklarativno zalaže za pristupanje Evropskoj Uniji, kontinuirano krši i gazi sve temeljne evropske vrednosti u Srbiji".

Umesto borbe protiv korupcije, "funkcioneri Srpske napredne stranke (SNS), samo svakodnevno proizvode korupcionaške afere, a da o lošim rezultatima vlasti, pored GRECO, svedoči i izveštaj Evropske komisije koji je kao nezadovoljavajuće ocenio oblasti vladavine prava, korupcije, nezavisnosti pravosuđa, izbornog procesa i slobode medija", navodi u saopštenju PSG.

Taj pokret je poručio se zalaže za nultu toleranciju prema korupciji, vladavinu prava, otvoreno, prosvećeno i moderno društvo.

"Smatramo da Srbija pripada evropskom kulturnom, političkom i vrednosnom prostoru i kao takva treba da deli evropske vrednosti, što aktuelni režim, čija je jedina svrha ostanak na vlasti, svojim delovanjem u potpunosti negira, uvlačeći zemlju u sve dublje podele, kriminal i korupciju", zaključuju u PSG.

(FoNet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS