Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SRAMOTA za držAVu: Radnici iz Kragujevca nude Vučiću 2.000 glasova u zamenu za ZAOSTALE ZARADE - | K-013 Portal

SRAMOTA za držAVu: Radnici iz Kragujevca nude Vučiću 2.000 glasova u zamenu za ZAOSTALE ZARADE

izbori 2020, aleksandar vučić, glasovi, politika, najnovije vesti

Nekadašnji radnici Zastave kamioni u stečaju ponudili su predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću 2.000 glasova u zamenu za isplatu zaostalih zarada u iznosu od 207 miliona dinara i povezivanje radnog staža za period od 2010. do 2018 koje već godinu i po dana traže.

Oni su najavili da će 16. juna da organizuju protest ispred Skupštine Srbije i protestnu šetnju do Ministarstva privrede u Beogradu, prenosi Danas.

Putu za Beograda, prethodiće, kako je rečeno, veliki protest „kamiondžija“ koji će, ispred Skupštine grada Kragujevca, biti organizovan 15. juna.

Predsednik organizacionog odbora protesta bivših „kamiondžija“ Milojko Popović rekao je juče novinarima da je „delegacija radnika u ponedeljak išla u Beograd, ali da predsednik Srbije Aleksandar Vučić nije hteo da ih primi, iako su dva puta dolazili ispred vrata njegovog kabineta“.

„Mi smo ponudili glasove radnika i članova naših porodica, najmanje 2.000 glasova, da nas uzmu u zaštitu i isplate nam dugovane zarade. Pošto to nije prošlo, danas ćemo naše glasove ponuditi za lokalne izbore gradonačelniku Radomiru Nikoliću”, kazao je Popović i dodao da će, ako i aktuelna gradska vlast odbije glasove radnika u zamenu za isplatu njihovih zaostalih zarada, to isto da ponude drugima, jer „ima ko hoće“.

Istakao je, pritom, da radnici nemaju drugi izbor, jer nisu uspeli svi dosadašnji pokušaji da se reši njihov problem.

Nekadašnji radnici Zastave kamiona u stečaju insistiraju da im se zaostale zarade isplate prema Protokolu koji je, 2008., nakon dolaska Fijata, Vlada Srbije potpisala sa reprezentativnim sindikatima Grupe Zastava vozila, prema kojem je država u obavezi da zbrine radnike te kompanije nakon rešavanja statusa fabrika koje su poslovale u njenom sastavu.

Kamioni su u stečaju od 19. septembra 2018., kada su se, smatraju bivši radnici te fabrike, stekli uslovi za primenu Protokola iz 2008., čiji je jedan od aneksa 2013. potpisao i tadašnji prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić.

Kamiondžije insistiraju na primeni Protokola, zbog toga što ne veruju da svoja potraživanja mogu da naplate iz stečajne mase nekadašnje Zastavine fabrike kamiona, koja je, kako tvrde, već uveliko razvučena.

(Danas)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.