Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SRS: Nastavak pregovora u Briselu usloviti puštanjem Todosijevića na slobodu - | K-013 Portal

SRS: Nastavak pregovora u Briselu usloviti puštanjem Todosijevića na slobodu

srpska radikalna stranka, srs

Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je da jedna od tema nove runda pregovora izmedju Beograda i Prištine, koji će danas biti održani u Briselu, mora da bude i "nevino osudjeni predsednik opštine Zvečan Ivan Todosijević".

"Danas i sutra u Briselu će se održati takozvani tehnički razgovori izmedju Beograda i Prištine. U medijima je objavljen spisak tema o kojima će se razgovarati na tom sastanku, ali se ne vidi da će jedna od tema biti nevino osudjeni Srbin Ivan Todosijević iz Zvečana", navodi se u saopštenju radikala.

Kako je ocenjeno u saopštenju, tom presudom Priština je "po ko zna koji put prekršila Briselski sporazum"

"Briselskim sporazumom je dogovoreno da će sudovi na severu Kosova i Metohije biti pod ingerencijom privremene administracije na Kosovu i Metohiji, uz uslov da, kada se sudi Srbima, dvoje sudija u veću moraju biti Srbi, a jedan sudija Albanac. Ovaj uslov u slučaju Ivana Todosijevića nije ispunjen", piše u saopštenju.

Iz SRS su od direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji će danas i sutra predvoditi srpsku delegaciju u Briselu, zatražili da nastavak daljih pregovora uslovi puštanjem Todosijevića na slobodu.

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je ranije prvostepenu presudu kojom je predsednik opštine Zvečan i poslanik Srpske liste Ivan Todosijević osudjen na dve godine zatvora zbog izjave da je "povod za NATO agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju bila takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak".



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.