SRS: Nastavak pregovora u Briselu usloviti puštanjem Todosijevića na slobodu
srpska radikalna stranka, srs

SRS: Nastavak pregovora u Briselu usloviti puštanjem Todosijevića na slobodu
montekristo 0507


Srpska radikalna stranka (SRS) ocenila je da jedna od tema nove runda pregovora izmedju Beograda i Prištine, koji će danas biti održani u Briselu, mora da bude i "nevino osudjeni predsednik opštine Zvečan Ivan Todosijević".

"Danas i sutra u Briselu će se održati takozvani tehnički razgovori izmedju Beograda i Prištine. U medijima je objavljen spisak tema o kojima će se razgovarati na tom sastanku, ali se ne vidi da će jedna od tema biti nevino osudjeni Srbin Ivan Todosijević iz Zvečana", navodi se u saopštenju radikala.

Kako je ocenjeno u saopštenju, tom presudom Priština je "po ko zna koji put prekršila Briselski sporazum"

"Briselskim sporazumom je dogovoreno da će sudovi na severu Kosova i Metohije biti pod ingerencijom privremene administracije na Kosovu i Metohiji, uz uslov da, kada se sudi Srbima, dvoje sudija u veću moraju biti Srbi, a jedan sudija Albanac. Ovaj uslov u slučaju Ivana Todosijevića nije ispunjen", piše u saopštenju.

Iz SRS su od direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petra Petkovića, koji će danas i sutra predvoditi srpsku delegaciju u Briselu, zatražili da nastavak daljih pregovora uslovi puštanjem Todosijevića na slobodu.

Apelacioni sud u Prištini potvrdio je ranije prvostepenu presudu kojom je predsednik opštine Zvečan i poslanik Srpske liste Ivan Todosijević osudjen na dve godine zatvora zbog izjave da je "povod za NATO agresiju na Saveznu Republiku Jugoslaviju bila takozvana humanitarna katastrofa na prostoru Kosova i Metohije, izmišljeni Račak".


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble