Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SRS: Smeniti Zoranu Mihajlović zbog uništenja energetskog sektora - | K-013 Portal

SRS: Smeniti Zoranu Mihajlović zbog uništenja energetskog sektora

zorana mihajlovic, srs, srpska radikalna stranka

Srpska radikalna stranka zatražila je danas od Vlade Srbije da smeni ministarku rudarstva i eneregetike jer smatra da ona "uništava energetski sektor u korist svojih zapadnih nalogodavaca".

"Pod parolom navodnog sprovodjenja Vašingtonskog sporazuma i formulisanja energetske politike i uslova za održivi razvoj energetike u periodu do 2050. godine, Mihajlovićeva čini sve što je u njenojmoći da uništi elektroprivredni sistem Srbije", navela je SRS u saopštenju.

Ocenjeno je da ministarka, zalaganjem za prekid radova na izgradnji termoelektrane "Кolubara B" i za zatvaranje svih ostalih termoelektrana do 2030. godine (dvadeset godina pre propisanog roka), svesno kreira situaciju u kojoj bi potrošači bili oštećeni, budući da bi smanjenje nivoa proizvodnje iraspoloživosti struje iz domaćih izvora dovelo do veće stope uvoza i više cene električne energije".

"Istovremeno, Zorana Mihajlović na sve načine pokušava da obustavi saradnju sa Rusijom od koje naša država kupuje više od 70 odsto energenata. Njane tvrdnje da je neophodno diversifikovati izvore snabdevanja električnom energijom nisu istinite, budući da Srbija nema problema ni sa pribavljanjem dovoljne količine struje, ni sa isplatom obaveza prema dobavljačima", istakla je SRS.

Ta stranka smatra da "namera Zorane Mihajlović da protera Rusiju iz srpskog energetskog sektora nije motivisana ekonomskom, već isključivo političkom potrebom".

"Кao član Trilateralne komisije, američki špijun i lični prijatelj svih ambasadora Sjedinjenih Američkih Država koji su u poslednjoj deceniji službovali u Srbiji, Zorana Mihajlović je dobila zadatak da učini našu državu zavisnom od uvoza električne energije, i to isključivo iz zemalja članica Evropske unije, što bineminovno dovelo do daljeg rasta cene struje", ocenila je SRS.

Podsetili su da je pre deset godina, u vreme kada je SRS bila u opoziciji, Zorana Mihajlović dala obećanje da će, nakon dolaska na vlast, stvoriti uslove da struja pojeftini za 20 odsto.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.