Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Akcident kod Pirota posledica neodržavanja pruge u prethodnih 10 godina - | K-013 Portal

SSP: Akcident kod Pirota posledica neodržavanja pruge u prethodnih 10 godina

ssp, stranka slobode i pravde, pirot

Stranka slobode i pravde (SSP) ocenila je danas da je akcident na pruzi Niš-Dimitrovgrad, gde je sa šina iskliznulo nekoliko vagona-cisterni sa amonijakom, „direktna posledica“ neodržavanja i zanemiravanja te pruge u prethodnih 10 godina.

Iz te stranke su naveli da je stanje te pruge „iz godine u godinu sve lošije iako se, isključivo u političke svrhe, najavljuje njena rekonstrukcija, modernizacija i elektrifikacija“.

„Ni na ostalim prugama stanje nije mnogo ili uopšte bolje. Sistem je u prethodnih deset godina potpuno devastiran, tehnički i kadrovski. Nestručni i nesposobni menadžmenti u svim novoosnovanim preduzećima železničkog sistema, nedostatak stručne radne snage na poslovima održavanja, kao posledica napuštanja sistema zbog malih zarada, partijskog zapošljavanja nestručnih kadrova, bez ikakvog kriterijuma“, stoji u saopštenju SSP.

Ocenjuje se da postoji opasnost da se u budućnosti dese „takve ili slične železničke nesreće sa nesagledivim posledicama po sve“.

Akcident se dogodio juče oko 17.30 na deonici pruge od Pirota do sela Staničenja, kod mesta Sopotski han.

Po navodima MUP, iz šina su iskliznula četiri vagona a utvrdjeno je da je amonijak curio iz jednog vagona.

Iz kontaminiranog područja u bolničke centre u Nišu i Pirotu prebačeno je 56 osoba.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.