Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Er Srbija nagomilala novi dug od 400 miliona evra koji će finansirati samo Srbija - | K-013 Portal

SSP: Er Srbija nagomilala novi dug od 400 miliona evra koji će finansirati samo Srbija

er srbija, air srbia, ssp, stranka slobode i pravde, dug er srbija

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je da je zbog stalnog negativnog poslovanja „Er Srbija“ za sedam godina nagomilala novi dug od 400 miliona evra, koji će u celosti finansirati samo srpska strana.

„Zato ‘Etihad’ danas sa pravom slavi godišnjicu ovog lukrativnog aranžmana, dok će Srbiju Vučićev ‘posao veka’ koštati milijardu evra, nakon što pokrijemo i gubitak 2020. godine“, saopštila je SSP.

Ta stranka je navela da je „Etihad“ ušao u posao sa državom Srbijom bez ikakvog rizika, samo sa pozajmicom od 36 miliona evra, a zaradio najmanje 100 miliona evra u proteklih sedam godina.

„Istovremeno, Srbiju je zajednička firma koštala 500 miliona evra – uložili smo imovinu vrednu najmanje 75 miliona evra, preuzeli dugove vredne 200 miliona evra i dali direktne subvencije od 225 miliona evra“, kaže se u saopštenju.

Zaključuje se da je nesporno da Srbji treba nacionalna avio kompanija, ali ona ne sme da radi za strane partnere, već isključivo u interesu građana Srbije, koji je i finansiraju.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS