Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Gradska uprava u Kragujevcu zapošljava novih 78 SNS činovnika - | K-013 Portal

SSP: Gradska uprava u Kragujevcu zapošljava novih 78 SNS činovnika

ssp, stranka slobode i pravde, sns, kragujevac

Stranka slobode i pravde (SSP) u Kragujevcu je ocenila da će Srpska napredna stranaka (SNS) u svakoj mesnoj zajednici imati po jednog „stranačkog vojnika“ zaposlenog o trošku građana Kragujevca i „koronom devastiranog“ budžeta grada.

U saopštenju je navedeno da se u Odluci o izmenama i dopunama Odluke o mesnoj samoupravi, koja je predložena Skupštini grada, „jasno vidi“ da se Savetu mesne zajednice daje mogućnost da posebnim aktom odredi lice koje će pružati pomoć u radu Saveta i obavljanju drugih poslova iz nadležnosti mesne zajednice.

Predviđeno je da visinu naknade za ovih osoba utvrđuje Gradsko veće na predlog gradske uprave nadležne za mesnu samoupravu.

„Ako pretpostavimo da će lica biti angažovana po minimalnoj ceni rada, i verovatno u ugovornom odnosu koji zakon definiše kao ‘rad van radnog odnosa’ bolje poznatiji kao Ugovor o povremenim i privremenim poslovima, ili ugovorom o delu, naše džepove će to koštati minimalno tri miliona dinara mesečno, odnosno preko 300.000 evra godišnje“, smatraju u SSP.

Ocenjeno je da se u predloženoj odluci vidi namera da se stvore pravni uslovi da se na svakom biračkom mestu zaposli po jedan naprednjak koji će se baviti stranačkim aktivnostima o trošku poreskih obveznika ovog grada.

„Iza ove odluke stoji lukava namera naprednjaka i njihovih koalicionih partnera da na mala vrata u opštinu uvedu 78 novozaposlenih. I to bez njihovog prikazivanja u zvaničnoj sistematizaciji gradske uprave. Njihov jedini zadatak biće stranačke aktivnosti u doba nadolazećih izbora“, smatraju u SSP Kragujevca.

U SSP navode da u svim mesnim zajednicama grada Kragujevca postoji po jedan zaposleni sekretar koji se nalazi u stalnom radnom odnosu i deo je sistematizacije radnih mesta grada.

U ovoj stranci su ocenili da za „dobar deo“ sekretara mesnih zajednica zapravo i nema mnogo posla, tako da je novi činovnik potpuno izlišan.

U saopštenju se navodi da će osobe koje će biti angažovane, za svoj rad odgovarati Savetu Mesne zajednice, a ne gradskoj upravi, a budući da su poslednji izbori za Savet mesnih zajednica bili bojkotovani od strane svih stranaka sem vladajućih, svi predsednici Saveta su „verni“ članovi SNS.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.