Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP i pokret "1 od 5 miliona" traže od REM zabranu spota SNS - | K-013 Portal

SSP i pokret "1 od 5 miliona" traže od REM zabranu spota SNS

dragan djilas, aleksandar vucic, spot sns devojcica, stranka slobode i pravde, stranka, slobode, pravde, predizborni spot, politika, izbori 2020, 1 od 5 miliona, najnovije vesti, vesti iz srbije

Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa zatražila je danas od Regulatornog tela za elektronske medije da zabrani emitovanje predizbornog spota Srpske napredne stranke, u kome Aleksandar Vučić razgovara sa jednom devojčicom, što vidi kao zloupotrebu dece u predizborne svrhe.

U saopštenju stranke navodi se da je ovaj predizborni spot najgrublje kršenje Konvencije Ujedinjenih nacija o pravima deteta, i Kodeksa o zaštiti dece od političkih zloupotreba.

Ističu i da REM ima obavezu, propisanu zakonom o elektronskim medijima i pravilnikom o zaštiti prava maloletnika u oblasti pružanja medijskih usluga, da odmah zabrani emitovanje ovog spota, pre nego što nastupi još veća šteta od njegovog emitovanja.

SSP je pozvao i misiju Evropske unije i OEBS da osude spot.

I 1 od 5 miliona traži zabranu spota SNS

I Pokret "1 od 5 miliona" zatražio je danas zabranu emitovanja predizbornog spota Srpske napredne stranke, u kome lider te stranke Aleksandar Vučić razgovara sa jednom devojčicom.

Uz kritiku onog što se čuje u spotu, Pokret "1 od 5 miliona" navodi da je u spotu reč o zloupotrebi dece u političke svrhe, čime se, kažu, krše konvencije o pravima deteta i moralna načela.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS