Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Ostavka Igora Brnabića je dokaz da smo bili u pravu - | K-013 Portal

SSP: Ostavka Igora Brnabića je dokaz da smo bili u pravu

marinika tepic, ssp, stranka slobode i pravde, igor brnabic

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas da je ostavka Igora Brnabića "dokaz da smo bili u pravu kada smo tvrdili da su milijarde iz državnog budžeta sumnjivo dodeljene od 2017", kada je njegova sestra Ana Brnabić postala predsednica Vlade Srbije.

Igor Brnabić, brat premijerke Srbije, kako je navela Tepić, podneo ostavku na mesto direktora firme Aseko.

Tepić je rekla da je on bio "prinudjen" da da ostavku, jer SSP mesecima iznosila činjenice i dokaze o koruptivnim delima Igora Brnavića, te su i apelovali na tužilaštvo da preduzme radnje zbog tih dela.

"Ukazali smo na to da takvo koruptivno poslovanje nanosi ozbiljnu štetu ne samo Srbiji i njenim gradjanima, nego i samoj kompaniji Aseko, jer smo uvereni da se ona ne rukovodi interesima "partije", već profesionalnim standardima", rekla je Tepić, a prenela SSP.

Ona je kazala da je ta stranka u utorak iznela dokaz da je ministar finansija Siniša Mali dodelio u julu ove godine 313 miliona dinara toj firmi, a tadašnji ministar Zoran Djordjević u aprilu "čak 692 miliona".

Tepić je navela da će SSP nastaviti da istražuje "sve zloupotrebe vladajućeg režima".

(Beta)Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.