Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Srbija pod vlašću SNS nikada neće završiti proces pridruživanja EU - | K-013 Portal

SSP: Srbija pod vlašću SNS nikada neće završiti proces pridruživanja EU

proces pridruzivanja srbije eu, ssp, stranka slobode i pravde

Generalni sekretar Stranke slobode i pravde (SSP) Ljuban Panić izjavio je danas da "non pejper o revidiranoj metodologiji pristupanja EU", do koga je SSP došla "iz izvora bliskim misiji Srbije u Briselu", potvrdjuje da Srbija pod vlašću Srpske napredne stranke (SNS) nikada neće uspešno završiti proces pridruživanja Evropskoj uniji.

Panić je u pisanoj izjavi naveo da će se taj dokument, "nakon više izjava visokih zvaničnika iz Brisela, izveštaja Evropske komisije i predloga rezolucije Evropskog parlamenta, pred poslanicima (EP) naći do kraja meseca".

"Evropska komisija će o oceni napretka (Srbije) koristiti i nezavisne pokazatelje izveštaje relevantnih organizacija poput Fridom Hausa, Reportera bez granica, Vdem instituta i mnogih drugih koji pokazuju da je SNS najveći uništitelj bazičnih evropskih vrednosti na tlu Evrope", rekao je Panić.


Panić je dodao da dokument u koji je SSP imala uvid predvidja zakazivanje Medjuvladine konferencije na kojoj će biti definisani prioriteti Srbije za naredni period.

"SNS će sigurno pokusati da slaže gradjane Srbije i ovo prikaže kao napredak u pregovorima. S obzirom na nemogućnost zatvaranja poglavlja 23 i 24, ova medjuvladina konferencija biće posvećena još jednom pokušaju da se SNS-u objasni da je nemoguće Srbiju voditi u EU sa otetim institucijama, stranačkim pravosudjem i vladavinom korupcije", kazao je Panić.

On je dodao da "proces pristupanja (EU) sa novom metodologijom fokus stavlja na vladavinu prava, funkcionisanje demokratskih institucija i javne administracije, kao i na kontinuirane ekonomske reforme", dok je "bilans vlasti SNS država u kategoriji hibridnih režima, uzurpiranih institucija, Skupštine bez opozicije, javne administracije kao partijskog plena".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.