Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Vučić pokušava da ućutka Panića - | K-013 Portal

SSP: Vučić pokušava da ućutka Panića

stranka slobode i pravde, ssp, rade panic

Stranka slobode i pravde (SSP) saopštila je danas da predsednik države Aleksandar Vučić treba da se izvini predsedniku Sindikata lekara i farmacenuta Srbije Radetu Paniću, zbog napada na njega, navodeći da je to bio pokušaj da se "ućutka" i "sakrije istina o razmerama pandemije i spremnosti".

"Pridružujemo se pozivu epidemiologa Zorana Radovanovića da se predsednik Vučić izvini Paniću, koga je svrstao medju one 'koji gledaju kako će da sruše svoju državu i zdravstveni sistem'. Nedopustivo je da predsednik Srbije optužuje i vredja bilo kog našeg kolegu a pogotovo predsednika Sindikata lekara i farmaceuta Srbije, koji ne predstavlja samo sebe, već i sve lekare koji dele njegov stav o stanju zdravstvenog sistema u vreme pandemije u Srbiji", saopštio je Odbor za zdravstvo SSP.

Kako je navedeno, lekari u Srbiji ne traže ni odlikovanja, ni aplauze, ni prazne reči, ali traže da im se obezbede optimalni uslovi da rade svoj posao i traže da odluke u ime struke donose oni koji rade isključivo u interesu zdravlja ljudi.

"Kolega Panić je u proteklih devet meseci ukazivao na probleme sa kojim se suočavamo u borbi protiv pandemije i predlagao konkretna rešenja za te probleme. To i jeste obaveza svih nas koji smo položili Hipokratovu zakletvu. Napad na Panića je pokušaj da se ućutkamo svi mi i da se od naroda sakrije istina o razmerama pandemije i spremnosti", saopštio je Odbor za zdravstvo SSP.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.