Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SSP: Zaposleni kroz projekat Moja prva plata nemaju radna prava - | K-013 Portal

SSP: Zaposleni kroz projekat Moja prva plata nemaju radna prava

stranka slobode i pravde, ssp

Stranka slobode i pravde (SSP) upozorila je danas da mladi u Srbiji koji su dobili posao u okviru projekta "Moja prva plata" nemaju nikakva radna prava jer ne dobijaju ni minimalnu zaradu niti im ide radni staž.

U saopštenju, SSP je ocenila da država tim projektom pokušava da "ulepša" statistiku o zaposlenosti u Srbiji, dok se nameće pitanje koji je cilj takvog "iskorišćavanja i ponižavanja mladih i obrazovanih ljudi".

Kako je u saopštenju navedeno, ispostavilo se da su zaposleni kroz projekat "Moja prva plata" obespravljeni i polovično plaćeni, dok neki još nisu primili "ni dinar" od Nacionalne službe za zapošljavanje koja je po ugovoru dužna da plati njihov rad.

Prema navodima SSP-a mladi zaposleni kroz taj projekat ne dobijaju platu već naknadu, što znači da "nema ni plaćenih poreza, ni doprinosa, da nemaju pravo na bolovanje osim povrede na radu, a ni pravo na plaćeni prevoz, plaćeno odsustvo".

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.