Stamatović: Izbori mogu da se kontrolišu ako postoji dobra volja i organizacija
milan stamatovic, izbori srbija

Stamatović: Izbori mogu da se kontrolišu ako postoji dobra volja i organizacija
montekristo 0507


Predsednik stranke Zdrava Srbija (ZS) Milan Stamatović izjavio je da izborni uslovi mogu da se poboljšaju i procedura da se kontroliše ako postoji "dobra volja i organizacija".

"Na lokalnom nivou možemo da obezbedimo kontrolu, ali to ne možemo na nivou države jer za to nemamo resurse", kazao je Stamatović za list "Danas".

Naveo je da će izbora na proleće 2022. svakako biti, ali da je pitanje da li će oni koji su na vlasti "i dalje zloupotrebljavati zakone i procedure".

Govoreći o medjunstranačkom dijalogu o izbornim uslovima, Stamatović je ocenio da oni služe za kozmetičke popravke izbornog postupka, "kojima vlast čini male ustupke, tako da se ništa spektakularno neće promeniti".

On je rekao da vlast u medjustranačkom dijalogu bez posrednika iz Evropskog parlamenta, u kojem učestvuje ZS, nije uzela u razmatranje najveći deo zahteva te stranke.

"Najveći spor sa predstavnicima vlasti je oko digitalizacije i demokratizacije izbornog procesa, njegove kontrole i slobode medija. Ako izborni proces ne može da se kontroliše, onda je sve ostalo iluzorno", dodao je Stamatović.


Šerujte ovu vest na vaše profile, unapred zahvalni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter i Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.


Napomena: Svi komentari koji budu kršili Uslove korićenja sajta neće biti objavljeni.

BESPLATNE ONLINE IGRICE

BIG ŠOPING DANI

Školica sporta Fit Happy Kids

Autoškola Montekristo Pančevo

Praštanje uspeha, sportski magazin

pancevo city

PanPress

pancevox

pancevo jooble