Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stojanović: Politika Vučića usmerena na što duže opstajanje na vlasti - | K-013 Portal

Stojanović: Politika Vučića usmerena na što duže opstajanje na vlasti

Boban Stojanović, Stojanović

Politikolog Boban Stojanović izjavio je danas da je spoljna politika Srbije, odnosno predsednika Aleksandra Vučića usmerena na što duže opstajanje na vlasti i da su sve aktivnosti, uključujući sporazum u Vašingtonu, otkazivanje vojnih vežbi i odnosa sa Rusijom usmerene ka tom cilju.

Ovde je jedina kalkulacija kako što duže opstati na vlasti. I cela priča i unutrašnje i spoljne politike, i svega što smo videli sa vojnim vežbama i sporazumom, meni deluje da služi ovoj vlasti da napravi strategiju kako da se što duže ima podrška i jednih, i drugih, i trećih, i četvrtih, istakao je Stojanović za N1.

U zavisnosti od međunarodnih okolnosti, Vučić će se ponašati tako da ima podršku svih, dodao je Stojanović.

On je ocenio da je predsednik Srbije iskoristio situaciju, koja je pre svega Donaldu Trampu bila potrebna za njegovu kampanju za predsedničke izbore u Americi, „kako bi na neki način kupio prećutnu podršku SAD za sve što se dešava u Srbiji“.

U Vašingtonu su potpisane neke stvari koje gotovo da nemaju veze sa Srbijom i koje 100 odsto nemaju veze sa odnosom Srbije i Kosova, a Aleksandar Vučić je bio spreman da bilo šta stoji u tom sporazumu samo da bi ostao na sadašnjoj poziciji, predočio je Stojanović.

Tu se završava priča o našoj spoljnopolitičkoj orijentaciji i ja nisam siguran da će odnosi sa Rusijom toliko zahladneti i da će se dovesti u pitanje odnosi sa Kinom, rekao je Stojanović.

Jedina uloga srpske spoljne politike u ovom trenutku je da aktuelnu vlast što duže očuva na ovim pozicijama, istakao je on.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.