Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stranka slobode i pravde potvrdila odluku o bojkotu - | K-013 Portal

Stranka slobode i pravde potvrdila odluku o bojkotu

Predsedništvo Stranke slobode i pravde (SSP) odlučilo je danas da ostane pri stavu da bojkotuje predstojeće izbore na svim nivoima u Srbiji, a predsednik stranke Dragan Đilas izjavio je posle sednice da je bilo glasova da se izađe na izbore, pre svega lokalne.

Đilas je za TV N1 rekao da su se glasovi za izlazak pre svega na lokalne izbore čuli iz centralne Srbije, gde su, kako je rekao, ljudi pod većim pritiskom nego u Beogradu i zato bi želeli da "pokažu neki svoj otpor, iako znaju da je pod ovakvim uslovima pobeda nad SNS-om nemoguća".

On je istakao da je svestan da odluka o bojkotu "nije laka ni fenomenalna", ali je dodao da je uveren da će ona omogućiti da u nekoj bližoj budućnosti dođe do promena u Srbiji i "da na pravim izborima dođe do mirne promene vlasti".

Komentarišući odluku Pokreta slobodnih građana da izađe na izbore, kao i medijske navode da su još neke opozicione stranke spremne da promene odluku o bojkotu, Đilas je rekao da bi zbog utiska prema Evropi bilo bolje da je opozicija ostala jedinstvena.

(Tanjug)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.