Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Stranka slobode i pravde predstavila inicijativu za alimentacioni fond - | K-013 Portal

Stranka slobode i pravde predstavila inicijativu za alimentacioni fond

inicijativa za alimentacioni fond

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, zamenik predsednika Borko Stefanović i potpredsednica Marinika Tepić predstavili su u Novom Sadu inicijativu za Zakon o alimentacionom fondu.

Veliko interesovanje Novosađana prema Alimentacionom fondu kojim bi se obezbedila sigurnost deci i njihovim samohranim roditeljima, pokazuje visok nivo svesti građana o hitnosti zaustavljanja loše prakse zatvaranja očiju pred problemima oko 300 000 ovakvih slučajeva.

Umesto propagande jednog čoveka i njegovih populističkih projekata samo za partijski povlašćene, Stranka slobode i pravde brine o svakom čoveku, naročito “običnom čoveku”, nevidljivom, a koga aktuelni režim potpuno zanemaruje.

Zato je Dragan Đilas istakao naročiti značaj rada ovog državnog fonda još i pre odluke suda, odnosno od momenta kada se pokrene brakorazvodna parnica ili zahtev za izdržavanje deteta u slučaju vanbračne zajednice, imajući u vidu da sudski procesi mogu trajati i godinama, ali deca žive i imaju svoje potrebe i pre odluke suda. Još važnije, podvukao je Đilas, jeste što bi Fond postupao protiv nesavesnih roditelja i nakon odluke suda, ukoliko uprkos njoj, nesavesni roditelj izbegava svoju obavezu, a drugi roditelj se teško odlučuje da sudskim putem zatraži pravdu kako ne bi ugrozio često već komplikovane odnose. Sva deca moraju biti sigurna i sva deca moraju bezbrižno odrastati, a samohrani roditelji da znaju da takođe nisu sami i da država o njima mora da brine, naveo je Đilas.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.