Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SZS: Nastavak suludog političkog iživljavanja nad građanima - | K-013 Portal

SZS: Nastavak suludog političkog iživljavanja nad građanima

Savez za Srbiju, SZS, Aleksandar Vučić, Vučić

Savez za Srbiju (SZS) ocenio je danas da je najava predsednika Srbije Aleksandra Vučića o najnovijim merama ograničenja zabrane kretanja i policijskog časa u trajanju od tri dana nakon ekspanzije epidemije, "koja je posledica održavanja lažnih izbora i masovnih sportskih događaja, nastavak suludog političkog iživljavanja nad građanima".

"Nakon lažnih izbora vraća se policijski čas, na šta smo upozoravali. Reč je o prevari građana najnižeg moralnog nivoa. Zbog lažnih podataka kojim su obmanjivani građani režim mora da krivično odgovara, kao i članovi Kriznog štaba", ističe se u saopštenju SZS.

Dodaje se da je SZS ukazivao da ne treba organizovati izbore u epidemiji, da se protivio masovnim skupovima, a da je državno rukovodstvo sve vreme davalo loš primer građanima.

"U međuvremenu je istekao mandat Narodne skupštine i Vlade i Vučić je neustavno preuzeo svu vlast", ocenio je SZS i zatražio da se formira novi Krizni štab, a da se Vučić izuzme od donošenja odluka za koje je nestručan.

U saopštenju se dodaje da sve ovo predstavlja novo kršenje Ustava i konačno "preuzimanje vlasti od jednog čoveka i uvođenja diktature", kroz zloupotrebu epidemije.

(Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.