Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website SzS zvanično proglasio bojkot izbora na svim nivoima - | K-013 Portal

SzS zvanično proglasio bojkot izbora na svim nivoima

Savez za Srbiju proglasio je, nakon što su raspisani redovni parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori, bojkot izbora na svim nivoima.

Predsedavajući Zoran Lutovac je na pres konferenciji rekao da se SzS više od godinu dana bori za, kako kaže, slobodne i poštene izbore, što je vlast, prema njegovoj oceni, ignorisala, vodila kampanju za lažne izbore i stvarala lažnu opoziciju.

Kako je rekao, bojkot je "veliko "ne" Vučićevoj vlasti, a "veliko "da" normalnoj i uređenoj Srbiji.

Na pitanje novinara kakva će biti strategija bojkota, budući da mediji sa nacionalnom frekvencijom nisu obavezni da izveštavaju o aktivnostima stranaka koje ne izlaze na izbore, Lutovac je odgovorio da kampanja bojkota ne znači neučestvovanje, nego zalaganje za slobodne izbore.

Pozvao se i na Ustav, odnosno pravo građana na informisanje, što znači, kaže, da moraju biti obavešteni i o aktivnostima dela opozicije koja neće učestvovati na izborima.

Lider Dveri Boško Obradović je rekao da je bojkot samo sredstvo da Srbija dođe do poštenih i slobodnih izbora i do poštenog suđenja "kriminalcima iz vlasti", koji su ogrezli u korupciju.

Reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da bi Obradović voleo da Vučić bude ubijen, ali da to ne govori "jer nije popularno", lider Dveri je rekao da predsedniku Srpske napredne stranke želi dobro zdravlje i dug život.

"Želim mu i pošteno suđenje, i dobru biblioteku u zatvoru na višegodišnjoj robiji koju je zaslužio. Kao hrišćanin ne mogu da mrzim, i po tome se svi mi u opoziciji razlikujemo od aktuelne vlasti", istakao je Obradović, na konferenciji za štampu Saveza za Srbiju.

Navodeći da "nas je Vučić zadužio brojnim izdajama i drugim vidovima gaženja našeg dostojanstva", Obradović je primetio da sve to treba da se razreši na poštenim izborima.

"To treba da se razreši tako što će nezavisne institucije da se bave onima koji su ogrezli u kriminal i korupciju, i na tome ćemo insistirati", precizirao je Obradović.

Na konferenciji SzS je predstavljen i predlog Zakona o materijalnom obeštećenju ''političkih žrtava" aktuelne vlasti, odnosno, onih koji su izgubili posao ili na drugi način pretrpeli materijalnu štetu zbog opozicionog delovanja.

(Tanjug, Fonet)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.