Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tadić: Ideja bojkota se raspala, pitanje je da li SZS i dalje postoji - | K-013 Portal

Tadić: Ideja bojkota se raspala, pitanje je da li SZS i dalje postoji

Ideja bojkota se raspala, a pitanje je da li i Savez za Srbiju i dalje postoji, izjavio je predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije Boris Tadić i ocenio da je „nastala nova realnost, izazvana vanrednim stanjem i pandemijom, a potom i odlukom Pokreta slobodnih građana da izađe na izbore“.

On je rekao da ne može da stane iza akcije Boška Obradovića ispred parlamenta i objasnio da se lider Dveri obraća svom dosta ekstremnom biračkom telu.

Takva akcija, kazao je, „nije razumljiva“, ali smatra i da Obradović i Dveri reaguju na „sveopšti cirkus i na ekstremizam koji Vučić i Srpska napredna stranka u Srbiji grade već osam godina“.

„U društvima poput našeg, u kojem Vučić gradi primitivni kult ličnosti, ubrizgava laži svakog dana u javni život, širi agresiju na sve strane sa željom da postane istorijska ličnost, ne može uanpred da se pretpostavi na koji način će doći do eksplozije“, naveo je Tadić, prenose mediji.

On bi, kako je rekao, voleo kada bi „alternativa autokratskom režimu bili demokratija i stabilan, racionalan i održiv sistem, a ne druga vrsta autokratskog režima“.

Lider SDS smatra da je bojkot parlamenta aktivna situacija, dok bojkot izbora, pošto se sve završi, znači da nemate više ništa da bojkotujete, jer niste u Skupštini.

„Tada preostaje jedino ulica za koju su potrebne mase građana, a ne par stotina ili hiljadu, koliko ih je izašlo na protest prvog dana posle ukidanja vanrednog stanja“.

To govori da „ljudi žele institucionalno, a ne vaninstitucionalno, prevazilaženje problema“, obrazložio je Tadić, ali je ukazao i da „Vučić nikada neće mirno otići sa vlasti“.

„Priroda njegovog sistema je lopovska i braniće imovinu koja je opljačkana od građana i države“, naveo Tadić, koji smatra da je za pobedu takvog sistema potrebna „akumulacija manjih pobeda“.

(Beta)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.