Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Tepić: Nigde na svetu ne postoji ovakvo divljanje i zadiranje u privatnu imovinu - | K-013 Portal

Tepić: Nigde na svetu ne postoji ovakvo divljanje i zadiranje u privatnu imovinu

marinika tepic, ssp, stranka slobode i pravde

Potpredsednica Stranke slobode i pravde (SSP) Marinika Tepić izjavila je danas u Rumi da bi usvajanje „katastrofalnog“ Zakona o eksproprijaciji potvrdilo sve ono na sta je SSP upozoravala“, kao i da „nigde na svetu ne postoji ovakvo divljanje i zadiranje u privatnu imovinu“.

„Ova bahata i pohlepna vlast ne samo da će zloupotrebiti zakone da bi došla do profita, nego će to pokušati i da legalizuje. Ukoliko se ovakav zakon usvoji imaćemo situaciju da ako država odluči da je nešto javni interes, neki prostor, prolaz, u roku od pet dana se odlučuje po hitnom postupku da morate da odete sa svoje kuće“, kazala je Tepić na konferenciji za novinare.

Tepić je rekla da se radi o „najneprijateljskijem režimu protiv sopstvenih gradjana“ iza koga će ostati „potpuno pogažena i prezadužena država“.

Ona je rekla da je u planu SSP nakon promene režima i formiranje specijalne tužilačke policije, kao i donošenje zakona o poreklu imovine, koji „ne podrazumeva plaćanje ekstraprofita“.

Prema njenim rečima SSP će tražiti i donošenje lustracionog zakona, po kome neko ko je bio predmet krivične istrage ne može više da se kandiduje za javnu funkciju niti da „ikada dodje u situaciju i na poziciju da ponovo donosi takve odluke“.

Zamenik predsednika SSP Borko Stefanović izjavio je da program te stranke podrazumeva da će strani investitori biti dobrodošli, ali da će „dobiti subvencije iz budžeta samo ako omoguće gradjanima minimalnu prosečnu platu u Srbiji i ako koriste 50 odsto domaćih sirovina i repromaterijala“.

Stefanović je na konferenciji za novinare koja je održana u prostorijama stranke u Rumi rekao da je zajedno sa predsednikom SSP Draganom Djilasom „potpisao i overio kod notara“ da će, ako se „Program za dan posle“ ne sprovede u prvih šest meseci nakon promene režima „napustiti politiku“.

Stefanović je pozvao gradjane da „ne izlaze na lažni referendum koji će se najverovatnije održati u januaru“.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.