Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Turajlić: Vučić hoće na izbore pa je objavio kraj pandemije - | K-013 Portal

Turajlić: Vučić hoće na izbore pa je objavio kraj pandemije

pancevo, beograd, novi sad, vesti, politika, izbori 2020, srbijanka turajlić

Profesorka Beogradskog univerziteta u penziji Srbijanka Turajlić smatra da na predstojećim izborima u Srbiji nije realno očekivati promenu vlasti, jer su, kako dodaje, građani uplašeni i ucenjeni.

Smatra, ipak, da će predstojeći izbori biti početak kraja vlasti, predvođene Aleksandrom Vučićem i SNS-om.

Institucije u Srbiji, kako navodi Turajlić, više i ne postoje.

„Mi smo zemlja u kojoj ne radi tužilaštvo. Nama ne radi sudstvo, nama je Parlament u tragičnom stanju, nama bukvalno ne radi ništa. Ja niesam sigurna da se mi možemo zvati država još“, poručila je Turajlić, za Jutarnji program TVCG.

Prema njenim rečima, izbori u takvim uslovima, ne mogu promijeniti ništa.

„Narod je ucenjen, zaplašen, nateran da glasa za vladajuću stranku i pokaže sliku toga što je glasao. Izvesno je i da ne možete odustati od svega toga, jer onda ostajete bez političke snage“, navela je Turajlić i zaključila da izbore doživaljava kao početak kraja aktuelne vlasti.

„Ali je to daleko od kraja“, zaključila je ona.

Vučić se predstavljao kao spasilac nacije

Turajlić je rekla da se vlast u Srbiji za vrieme pandemije ponašala neodgovorno i da je politizovala celu stvar.

Posebno je predsednik Aleksandar Vučić, kako je navela Turajlić, predstavljao sebe kao spasioca nacije.

„Bilo je neizdrživo, pandemija je sama po sebi bila teška, ali gledati njih, njega, premijerku, bilo je zaista dodatno opterećenje u vreme pandemije“, navela je Turajlić. Ona je dodala da je sada politička atmosfera u Srbiji još teža.

„Vlast je pokazala da nije u stanju da istrpi bilo kakvu vrstu kritke i bilo kakvu vrstu opozicije“, navela je Turajlić i dodala da je najveći skandal bila bakljada na krovovima zgrada.

„Oni apsolutno ne mogu da zamisle da bi mogla da postoji opozicija njihovoj velični, njihovom egu. Sada kako idu izbori, kada vlast nije sigurna u kojoj meri se probudio gnev građana, imam utisak da je pritisak još veći, propaganda je nečuvena“, navela je Turajlić.

Plaši se da Srbija ide u prilično „vruć jun“.

„Mi nemamo pojma da li je kraj pandemije ili ne, on (Vučić) je zaključio da hoće da ide na izbore i objavio je da je kraj pandemije“, zaključila je Turajlić.

(Danas / RTCG)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.