Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Utisak nedelje: Nije proizvedena maska za mržnju - | K-013 Portal

Utisak nedelje: Nije proizvedena maska za mržnju

utisak nedelje, djordje vukadinovic, gorcin stojanovic, predrag vostinic

Gosti emisije "Utisak nedelje" ocenili su večeras da na društvenim mrežama ima mnogo mržnje, neukusa i prostakluka za šta nema opravdanja ma koliko bili zadovoljni ili ne nekim ličnostima ili onome šta oni predstavljaju u društvu, prenosi portal Nova.rs.

Gosti Olje Bećković bili su reditelj Gorčin Stojanović, urednik Nove srpske političke misli i bivši poslanik Đorđe Vukadinović i aktivista Lokalnog fronta Predrag Voštinić.

Napominjujući da mržnje ima i van Tvitera i drugih društvenih mreža, da se ona emituje sa televizija sa nacionalnom frekfencijom i novina, Vukadinović je istakao da je duh te patološke mržnje promovisao aktuelni predsednik Aleksandar Vučić i Srpska napredna stranka.

“To je postojalo u različitim oblicima i ranije ali jeste metastaziralo sa dolaskom SNS i Vučića, sav taj medijski linč i tabloidne poternice za svakoga ko kaže nešto protiv vlasti”, rekao je Vukadinović, ukazujući da je Vučić uspeo da i protivnike zarazi tom mržnjom.

On je istakao da je mržnja, paradoksalno najveći uspeh ovog režima, da je zaraznija od koronavirusa i da se nije lako boriti sa njom.

“Ima još jedna strategija, kada Vučić proizvede tu mržnju onda se izmakne i počinje da se zgražava zbog toga, pozivajući na normalno društvo”, dodao je Vukadinović.

Na pitanje kako normalan čovek može da se zarazi mržnjom, Gorčin Stojanović je istakao da “nije proizvedena maska za mržnju”.

“Mi živimo u nekrofilnom društvu i mediji imaju potrebu da to eksploatišu”, ocenio je Stojanović, dodajući da smo mi društvo koje stalno forsira smrt, a ne život.

Predrag Voštanić je ukazao da mržnja može vrlo lako nestati i polako se humanizovati društvo samo ukoliko se prave stvari promovišu sa pravog mesta.

“Tako možemo da okrenemo stvari u drugom smeru. Nije mržnja zahvatila sve i nije neizlečiva””, izneo je on svoje mišljenje.

Govoreći o smrti patrijarha SPC Irineja i elementarnoj pristojnosti i prostakluku povodom te situacije, Vukadinović je rekao da je to šteta i veliki gubitak, ne samo odlazak Irineja nego i mitropolita crnogorskog Amfilohija.

“To su prva dva čoveka SPC po titulama, autoritetu, ljudi koji su došli u ozbiljne godine, ostvarili su svoju zemaljsku misiju. To je ozbiljan gubitak i udarac za SPC”, rekao je Vukadinović, izražavajući nadu da će se crkva pokazati doraslom i da će izaći na kraj sa tim iskušenjem.

Govoreći o zluradim komenatrima koji su se tim povodom mogli pročitati na društvenim mrežama, Voštanić je rekao da smo poslednjih dana imali priliku da je baš crkva, čije je postojanje zasnovano na ličnom odnosu prema Bogu, imala priliku da nam pokaže kako da se ponašamo u vreme pandemije.

“S druge strane, država je insistirala na vidljivosti, rejtingu, onome šta je njoj korisno, a nama svima na strah i na štetu, odnosno nije dala nijedan primer kako se treba ponašati i kako sprečiti zarazu”, rekao je on.

Napominjujući da nije pobožan i da nema osećaj gubitka, Stojanović je rekao da je ipak neophodno izraziti pijetet povodom odlaska poglavara bilo koje crkve, pa i SPC.

(Nova.rs)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.