Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vasić: Nestručno upravljanje izazvalo još jednu havariju u Kolubari - | K-013 Portal

Vasić: Nestručno upravljanje izazvalo još jednu havariju u Kolubari

ds, demokratska stranka goran vasic

"Tehnički nekompetentno rukovodstvo EPS i postavljanje nestručnih, a bahatih, politički podobnih SNS kadrova doveo je do još jedne havarije u Kolubari i velike štete na opremi koja će ugroziti snabdevanje TENT ugljem i uticati na smanjenje proizvodnje električne energije," upozorio je Goran Vasić, predsednik Resornog odbora Demokratske stranke za rudarstvo i energetiku.

Naime, jedan od novijih bagera, bager koji je oslonac na poslovima otkrivanja uglja, više nije u funkciji i prve, optimistične procene su da će biti potrebno dva meseca da se popravi. Kako je rotorni bager tz. G - 3 dugo radio na nedozvoljenim radnim nagibima na Kolubarinom  površinskom kopu Tamnava-Zapadnom Polju, na 2. BTO sistemu, oštećen je kružni venac, a verovatno i ceo kugliband. Zaposleni su upozoravali na moguće posledice, ali je pritisak s vrha EPS bio ogroman da se radi i šteta je napravljena.

"Direktna šteta je najmanje 2 miliona evra, a indirektna mnogo veća. Nažalost, ovo nije prvi put da će nestručnost i bahatost politički podobnih koštati mnogo građane Srbije i zato smatram da je zaista krajnje vreme da država na čelo EPS dovede ljude koji znaju posao i koji će preduzećem upravljati stručno i odgovorno, umesto da se mešaju u sindikalne stvari i nameštaju tendere. To se neće desiti sve dok je režim Aleksandra Vučića na vlasti i zato će Demokratska stranka, zajedno sa drugim opozicionim partijama, pokretima i građanima, učiniti sve da do smene režima dođe u što kraćem roku, a Srbija postane slobodna, pravna država u kojoj građani dostojanstveno žive," zaključio je Goran Vasić.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.