Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vešović: Novac za borbu protiv COVID-19 dodeljen Bokserskom savezu - | K-013 Portal

Vešović: Novac za borbu protiv COVID-19 dodeljen Bokserskom savezu

ds, demokratska stranka, tatjana vesovic

Članica Resornog odbora Demokratske stranke za zdravstvo, doktorka Tatjana Vešović upozorila je danas da Vlada Srbije planira da blizu pola milijarde dinara iz dela državnog budžeta koji je namenjen prevenciji i ublažavanju posledica pandemije virusa COVID-19, potroši u svrhe koje ili nemaju veze sa pandemijom ili ne utiču značajno na ublažavanje njenih posledica u državi i društvu.

Doktorka Vešović je u ime Demokratske stranke zatražila da pomenuta sredstva utroše u teško pogođenom i oslabljenom zdravstvenom sistemu, ili, eventualno, drugim oblastima koje već godinu dana rade pod snažnim pritiskom krize izazvane pandemijom, poput prosvete ili ugostiteljstva. Nezakonito je i neodgovorno da se sredstva striktno namenjena prevenciji i ublažavanju posledica pandemije prenose Bokserskom savezu Srbije i Ministarstvu odbrane, pa i crkvi.

"Ukoliko Vlada Srbije iz svojih političkih i poslovnih interesa želi da dodatna sredstva u iznosu od 33,5 miliona dinara dodeli Bokserskom savezu, 120 miliona Ministarstvu odbrane i 290 miliona dinara u tri crkvene eparhije, onda ta sredstva mora uzeti sa nekih drugih pozicija u državnom budžetu, za koji se inače hvali da je najveći i najbolji u istoriji. Nezakonito je i moralno nedopustivo, pa i nelogično, da ih uzima sa pozicije za prevenciju i ublažavanje posledica pandemije. Teško da postoji racionalno i prihvatljivo objašnjenje kako će, recimo, Bokserski savez Srbije doprineti prevenciji pandemije, ili kako će doprineti više od neke bolnice," naglasila je dr Tatjana Vešović.

"Dok se zdravstveni radnici snalaze sami kako znaju i umeju, a veliki broj njih napušta Srbiju čak i tokom pandemije, režim Aleksandra Vučića i dalje ne ulaže u zdravstveni sistem, već svoje odluke bazira na nekim drugim, javnosti nepoznatim kriterijumima. Zbog toga Demokratska stranka zahteva od predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da obrazloži najnoviju odluku o raspodeli novca građana i da objasni čitavoj javnosti kakav će to doprinos prevenciji i saniranju posledica pandemije dati već pomenute organizacije," zaključila je na kraju Tatjana Vešović.

(K-013)



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.