Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Vešović: Vučićev režim plaši i ugrožava građane zbog rejtinga - | K-013 Portal

Vešović: Vučićev režim plaši i ugrožava građane zbog rejtinga

tatjana vesovic, ds, demokratska stranka

Članica Izvršnog odbora Demokratske stranke Tatjana Vešović izjavila je kako raste i broj zaraženih, i broj preminulih, i broj hospitalizovanih zbog kovida, dok država i dalje ne čini ništa kako bi zaštitila građane.

Vešović dodaje i da režim Aleksandra Vučića nije izgubio kontrolu nad upravljanjem pandemijom jer je nikada nije ni imao, već je sve ovo vreme plašio, maltretirao, obmanjivao i ugrožavao građane zbog sopstvenog rejtinga.

„Može li neko da objasni zašto su prošle godine naši stariji sugrađani bili nedeljama zatvoreni u svoja četiri zida i mogli da odu samo do prodavnice u četiri ujutru, ako danas bez problema vlast dopušta utakmice i druga velika okupljanja? Tada je broj preminulih u jednom danu bio jednocifren, a samo juče smo izgubili 19 života; tada je po danu bilo potvrđeno do 300 novih slučajeva, a juče smo imali 3.000. Ako to znamo, onda zaista ne treba da nas čudi što je Nemačka ponovo stavila Srbiju na listu zemalja visokog rizika od zaraze kovidom, niti što su i druge zemlje poput Rumunije ili Albanije pooštrile uslove za ulazak naših državljana,“ izjavila je dr Tatjana Vešović.

Demokratska stranka podseća da je utvrđeno da je vlast više puta manipulisala podacima i da javnosti na uvid nije dostavljala pravu statistiku, tako da čak i ove podatke treba uzeti s rezervom, mada je jasno da situacija samo može biti gora nego što je zvanično na papiru.

„Jedini broj koji ne skače jeste broj vakcinisanih jer građani nemaju poverenja u sistem koji već više od godinu dana brine samo o sopstvenom rejtingu i obmanjuje građane. Nakon što su milijarde ljudi širom sveta primile vakcine, zaista moramo da pokažemo zrelost i solidarnost i da se vakcinišemo u što većoj meri i tako zaštitimo i sebe, i svoje bližnje. Ako vlast nije spremna i sposobna da motiviše građane da se vakcinišu, onda je na nama, ljudima iz struke, da učinimo sve što je u našoj moći i zaštitimo koliko god možemo građana, kako od kovida, tako i od režima Aleksandra Vučića koji nas sve vodi u propast,“ zaključila je Tatjana Vešović.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Potpiši PANČEVAČKI GLAS