Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator website Više od 50 javnih ličnosti uputilo javni poziv opoziciji povodom izbornih rezultata - | K-013 Portal

Više od 50 javnih ličnosti uputilo javni poziv opoziciji povodom izbornih rezultata

javne licnosti, poziv, opozicija

Više od 50 javnih ličnosti potpisalo je danas poziv predstavnicima opozicije da građanima saopšte sve "neregularnosti" koje su dokumentovali na biračkim mestima.

Oni traže i da ih obaveste o podnetim prigovorima i daljim planovima, uključujući i potencijalna protestna okupljanja.



"Podsećamo javnost da se deo političkih partija potpisivanjem Sporazuma za ogovornu Srbiju obavezao da će uspostaviti koordinaciju kontrole izbora kroz redovnu saradnju predstavnika potpisnika Sporazuma, koji su zaduženi za kontrolu izbora na nivou svojih organizacija", navodi se u saopštenju.

Potpisnici Sporazuma su se obavezali na zajedničko planiranje pokrivanja biračkih mesta članovima biračkih odbora, kao i na blagovremeno obaveštavanje drugih organizacija potpisnica sporazuma o eventualnim problemima tokom izbornog procesa, kao i da po okončanju izbornog procesa neće ulaziti u bilo kakvu saradnju, niti koaliciju sa partijama, udruženjima građana i pojedincima iz aktuelne vlasti ili bliskim aktuelnoj vlasti, podseća se.

"Očekujemo odgovorno ponašanje svih opozicionih političkih partija koje su učestvovale na izborima, očekujemo pravovremenu i adekvatnu reakciju, očekujemo da se u što kraćem roku građanima koji su glasali za opoziciju pojasni dvodnevna ćutnja", ističe se u saopštenju.

Potpisnici su Marko Oljača, Svetlana Bojković, Vesna Rakić Vodinelić, Dubravka Stojanović, Ljubomir Erić, Radoslav Milenković, Dragan Velikić, Aida Ćorović, Aleksandar Baucal, Tamara Džamonja Ignjatović, Zoran Radovanović, Vesna Pešić, Danica Popović, Zoran Erić, Bojana Novaković, Slobodan Cvejić, Marija Babović, Petar Janjatović, Aleksandra Glovacki, Dijana Milošević.

Poziv opoziciji potpisuju i Janko Baljak, Nedim Sejdinović, Mirjana Đurđević, Milena Dragićević Šešić, Miloš Đajić, Jelisaveta Tatić Čuturil, Bojana Nikitović, Goran Skrobonja, Milorad Roganović, Aleksandra Bosnić Đurić i Sonja Biserko.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici ,Youtube nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.